privlači poglede

Najkomentiranija kuća u Zagrebu, ona Ante Vlahovića, po noći se pretvara u zanimljivu galeriju

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
11.10.2024.
u 12:50

Podsjetimo, Vlahović je nekoliko godina raspisao je natječaj za obiteljsku kuću čiju arhitekturu potpisuje slavni portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura u suradnji s domaćim studijem 3LHD

Kuća Ante Vlahovića, predsjednika Uprave Adris grupe u središtu Zagreba, u Preradovićevoj ulici, vjerojatno je najkomentiranija kuća u nedavnoj budućnosti. Interpolacija koja se na meti mnogih našla zbog pročelja bez prozora ponovno je uspjela iznenaditi. Naime, noću pročelje ove kuće, točnije prizemlje, izgleda sjajno. S instalacijom u središtu prostora i stepenicama u pozadini kuća plijeni pažnju brojnih prolaznika.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Podsjetimo, Vlahović je nekoliko godina raspisao je natječaj za obiteljsku kuću čiju arhitekturu potpisuje slavni portugalski arhitekt Eduardo Souto de Moura u suradnji s domaćim studijem 3LHD.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Uz ovu kuću, od samog početka vežu se brojne kontroverze, kao primjerice kupnja koju je Vlahović, kako bi ostvario zacrtano na ovoj prestižnoj lokaciji, obavio s Vesnom Bandić, suprugom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Građanima je najviše u prijašnjim komentarima smetala činjenica što pročelje nema prozore, odnosno što je kuća zatvorena s ulične strane. Domaći arhitekti pak imaju drugačije mišljenje koje možete pročitati ovdje.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ne tako davno pisali smo i o natpisu na engleskom na kojem piše "Much more than a Window" odnosno u prijevodu - Mnogo više od prozora koji je našao svoje mjesto upravo na pročelju ove obiteljske kuće - odnosno upravo u prizemlju koje, kao što možete vidjeti, izgleda jako atraktivno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije