Odličan miks

Malen, ali moćan zagrebački stan! Ima 35 kvadrata s odvojenom spavaćom sobom

21.04.2020.
u 08:19

Ono što je jako zanimljivo je da je stan vrlo prozračan s puno dnevne svjetlosti i posebnom energijom koja se osjeti već pri prvom ulasku

Trenutačno je u svijetu apsolutni hit stanovanje u malim stanovima i kućama, posebice među mladima. Naime, ovakav način stanovanja pokazao se iznimno praktičnim – manji su računi, lakše je održavanje i nema puno pospremanja.

Ovaj stan, čije uređenje potpisuju arhitekti studija PRO VILA i dizajnerica Iris Pinjuh upravo je odličan primjer tog trenda. Naime, stan ima 35 kvadrata i smjestio se u prizemlju dvorišne zgrade koja je sagrađena početkom prošlog stoljeća u samom centru Zagreba na Europskom trgu.

– Stan se sastoji se od odvojenog spavaćeg dijela uz koji je smještena i garderobna soba, odnosno walk–in ormar, te open space zone koja uključuje dnevni boravak, blagovaonicu i kuhinju, dok je kupaonica zasebna cjelina – objašnjava dizajnerica i ponosno ističe kako je, budući da je riječ o malom prostoru, pažljivo i maksimalno iskorišten svaki centimetar prostora.

– To se možda najbolje ocrtava u zamisli arhitekata s trosjedom koji se pretvara u ležaj za 2 osobe te uz to rješenje, stan ima kapacitet za smještaj četiriju osoba – objašnjava Iris Pinjuh i ističe da joj je ovo uređenje bilo pravo zadovoljstvo jer su želje vlasnika bile vrlo jasne.


– Želja vlasnika koji su i sami kozmopoliti bila je ponuditi luksuzan, moderan i ugodan stambeni prostor svojim gostima. Sama mikrolokacija u mnogome je odredila kojoj ciljnoj skupini se žele obratiti – onima koji žele biti u samom središtu dinamičnog grada, a istovremeno uživati u miru i tišini – dočarava je dizajnerica te dodaje kako je samo uređenje trajalo oko dva mjeseca. 
– Vizualno središte, odnosno dominantni detalji ovog čarobnog stana su ručno izrađena masivna klizna vrata s upečatljivim rukohvatima od mesinga koji su za ovu priliku posebno dizajnirani i bravarski izrađeni – naglašava dizajnerica.

Ono što je jako zanimljivo je da je stan vrlo prozračan s puno dnevne svjetlosti i posebnom energijom koja se osjeti već pri prvom ulasku.

– Pri uređenju ovog stana jako se pazilo na detalje, ali i na vrhunsku kvalitetu. Svaki kutak stana je funkcionalan, ali i zanimljiv, s brojnim, pažljivo odabranim detaljima.

Oko tako bježi na zanimljive vaze, na baršunaste dekore sa zlatom koji daju dojam luksuza, odabrani su vrhunski kućanski aparati, primjerice Smegov dizajnerski “vintage” hladnjak koji je ujedno i zanimljiva skulptura u prostoru, a posebna pažnja posvećena je odabiru madraca premium kvalitete i udobnosti kreveta kao i posteljini od najfinijeg pamuka – objašnjava dizajnerica i ponosno zaključuje:
– Šećer na kraju ovog stana mala je dvorišna terasa koja je skrivena od znatiželjnih pogleda...

Komentara 1

Avatar lav_alex
lav_alex
09:51 21.04.2020.

Moram reagirati na tvrdnju da u malom stanu ima manje pospremanja. To naprosto nije istina. Svi koji žive u malim stanovima će to potvrditi. Sve ono što čini normalan život u stanu a ne sedmodnevni turistički boravak, traži puno stvari koje negdje treba držati a u malom stanu naprosto nema mjesta za sve to. Ni minimalizam ne pomaže, kad se makne sve suvišno još uvijek je svega previše, a stan bez spremišta (špajze, izbe, whatever...) je vječno neuredan. Još nisam vidjela uredan mali stan. Čišćenje i prozračivanje je posebna priča.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije