Spektakularni interijer

Sto kvadrata čistog luksuza u Dugom Selu s potpisom Klaudije Zubčić

Foto: Josip Regović
1/12
06.05.2019.
u 09:18

Materijali vrhunske kvalitete u neutralnim bojama prostoru istodobno daju otmjen izgled i toplinu doma koju vlasnik priželjkuje

Stanovanje u predgrađima velikih gradova već odavno nije ništa neobično u zapadnom svijetu, osobito ako ste obiteljski čovjek koji svojim najmilijima želi priuštiti ugodnije i mirnije životno okruženje te više stambenih kvadrata po pristupačnijoj cijeni. I naša metropola može se pohvaliti lijepim prigradskim naseljima čija infrastruktura pruža svu udobnost urbanog života, ali bez vječite prometne gužve i drugih negativnih aspekata života u velikim gradovima.

Foto: Josip Regović

Ove prednosti mudro su prepoznali vlasnici stana u Dugom Selu koji zbog spektakularnog uređenja jednako možemo zamisliti i u središtu Madrida, Pariza ili bilo koje druge europske ili svjetske metropole.

Foto: Josip Regović

– Premda je riječ o novogradnji, bilo je potrebe za malom intervencijom u postojeću organizaciju prostora jer su vlasnici objeručke prihvatili vrlo zanimljivu ideju o organizaciji prostora za svoje blizance koji, unatoč tinejdžerskoj dobi, većinu vremena provode zajedno. Zbog toga smo odlučili od njihove dvije sobe napraviti jednu veliku i tako, umjesto da svatko od njih ima svoju sobu, mi smo im stvorili zajednički dnevni boravak koji je centar tog prostora, a svaki kraj sobe iskorišten je za spavaću zonu gdje se mogu povući ako požele mir, objašnjava naša poznata dizajnerica interijera Klaudija Zubčić.

Foto: Josip Regović

Prostor namijenjen djeci nije jedini pokazatelj da se ovaj dom uređivao po mjeri obitelji. Samo jedan pogled na dnevni boravak u kojem dominira velika kutna garnitura s potpisom talijanskih majstora dizajna dovoljan je da zaključimo da je ovaj prostor zamišljen tako da mora ispuniti svoju osnovnu funkciju, odnosno biti prostor za okupljanje u ugodnom ambijentu. Tome su, uz već spomenutu garnituru, jednako doprinijeli senzacionalni zid smaragdne boje na kojem dominira kompozicija krugova s ogledalima koja podsjeća na umjetničku instalaciju te zanimljiva biblioteka koja pokriva drugi zid zaokružujući na najbolji mogući način prostor dnevnog boravka. Biblioteka i instalacija s ogledalima djelo su dizajnerice kojoj su vlasnici s punim povjerenjem dali posve odriješene ruke.

Foto: Josip Regović

– Konstrukcija instalacije s ogledalima izrađena je od tankog lima koji se jednostavno oblikuje, a 3D efekt postigli smo krugovima različitih dubina i promjera. Biblioteka je rađena po mjeri, a pri izradi smo koristili spoj tankog furnira bajcanog u crno i metalnih poprečnih letvica koje ujedno i drže cijelu konstrukciju – objašnjava dizajnerica.

Foto: Josip Regović

Trendovi u uređenju interijera, ali i suvremeni životni stil koji sve češće podrazumijeva okupljanje uz bogatu trpezu polaze od toga da kuhinja više nije “nusprostorija” skrivena iza zidova i zatvorenih vrata, nego glavna zvijezda svakog doma, a uređenje ove prostorije često je najskuplja stavka na što se vlasnici unaprijed pripreme i uglavnom ne štede novac kad je kuhinja u pitanju. – Kuhinju je po mjeri izradio studio Tom Lam interijeri. Prema mojem dizajnu i njihovoj izvedbi uspjeli smo dobiti jednu modernu kuhinju s otokom i skrivenom ostavom iza visokih kuhinjskih ormara. Točka na “i” je sigurno prekrasna lumen otočna napa koja je glavni “eyecatcher” u prostoru – zadovoljna je rezultatom dizajnerica, baš kao i vlasnici stana.

Foto: Josip Regović

Teško se ne složiti s ovom tvrdnjom, ali nismo mogli ne primijetiti još jedan vrlo efektan i trendovski “eyecatcher” koji svakako vrijedi spomenuti jer, ako se smišljeno pozicionira, stanu daje uistinu posebnu dimenziju. Riječ je o zidnim oblogama i tapetama koje krase praktički svaku prostoriju u stanu.

Foto: Josip Regović

– Kuhinju smo oplemenili wall&deco dizajnerskom tapetom koja se ističe svojom posebnom strukturom i modernim uzorkom nastavlja tijek u ovoj dnevnoj zoni jer se svojim neutralnim bojama stapa s ostalim namještajem. Za glavnu spavaću sobu izradili smo okvire s metalnim efektom koje smo onda lijepili na uzorak okvira s tapete i tako dobili interesantnu i posebnu tapetu s 3D efektom. U dječjoj zoni poigrali smo se sa zidnim oblogama od drveta u tamnim tonovima i bijelom ciglom kao kontrastom želeći stvoriti jedan ugodan, funkcionalan ali i moderan prostor za dva tinejdžera – zaključuje Zubčić ovu uspješnu priču proizašlu iz konstruktivne suradnje između dizajnera i klijenta koja je ključna kad je u pitanju uređenje životnog prostora koji mora biti lijep, moderan, funkcionalan, a istodobno odražavati osobnost vlasnika koji će u njemu živjeti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije