LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Lili derutnu prizemnicu pretvorila u elegantan spoj doma i ureda

Za obiteljskim stolom nastaju najbolje ideje o najvećoj regati Fiumanki.
11. ožujka 2013. u 00:05 0 komentara 854 prikaza
Lili derutnu prizemnicu pretvorila u elegantan spoj doma i ureda
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Je li to slučajnost ili prst sudbine, ne znam, no moj dom postao je upravo mjesto na kojem sam na početku poslovanja svoje tvrtke “Drugo mjesto” predstavila naš prvi projekt – regatu Fiumanka, prisjetila se Lili Ivetac nekadašnje konobe Pagus na riječkoj Krimeji. Fiumanka, regata svih regata, i dalje plovi, a Pagus je pretvoren u jedinstven spoj doma i ureda u kojem se ona priprema.
– Suživot doma i ureda moguć je kada vam djeca narastu i kada privatnost više nije prioritet koji uključuje svakodnevno kuhanje ručka ili drijemanje na kutnoj garnituri u vrijeme kada vam dolaze poslovni partneri, a zbog čega bi takve situacije bile neugodne i za obitelj frustrirajuće – objašnjava Lili.

Raditi, dodaje, u prostoru u kojem i živite zahtijeva neke kompromise, primjerice ne možete police dnevne sobe koja je ujedno i soba za sastanke natrpati osobnim sitnicama jer bi to bilo neukusno, no istovremeno je to i jako praktično jer, ako radite do dugo u noć, u prednosti ste jer ste u udobnom, a ujutro ne jurite ranom zorom i zapravo ste na dobitku s vremenom.
– Zasad, dok je opseg poslova takav da sam jedina zaposlena u tvrtki ja, ako ne računamo bišonku Mo koja se nedavno uselila u moj dom i srce, Krimeja je moj ured po mjeri – zadovoljno će ponosna vlasnica.

– Stan je, kada sam ga konačno, nakon gotovo dvije godine gledanja i obilaženja te čekanja da cijena padne, kupila, već bio djelomično određen detaljima, sjajno uređenim kamenim zidovima i kaminom. Bio bi prevelik i preskup zahvat to mijenjati, a sjajno se uklopilo u ambijent pa sam, uređujući svoj dom/ured, samo pratila zadanu temu. Osim toga, imala sam relativno malo vremena za useljenje pa je to bio jezičac koji je prevagnuo u nekim mojim dilemama o eventualnom modernom uređenju.
Laminat koji sjajno “glumi” drveni parket uklopio se u te tople tonove pa sam odabrala i masivni drveni stol i stolice. Šank je vizualno odijelio dio u kojem se živi i radi od kuhinje koja je zbog specifičnosti prostora morala biti rađena po mjeri. No ima zaista sve što je potrebno jer sam gurman, rado kuham i za sebe i za goste. No i kuhinja ima dvostruku namjenu jer sam se, uređujući je, “počastila” nešto kvalitetnijom opremom: aparatom za kavu i ugradbenom mikrovalnom koji su moji pomoćnici jer sam za poslovne partnere i domaćin i ona koja kuha kavu, šali se Lili.

Privatni dio stana odvojen je malim hodnikom i u njemu je Lili pažnju posvetila prostranoj i dobro organiziranoj garderobi. Posebno je ponosna na terasu pred kućom koju je uredila tako da s prvim toplim danima postaje ured na otvorenom.

NE PROPUSTITE: Halo, pošto generalka? Istražili smo koliko stoji luksuz blistavog stana

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.