Tradicija

Kamena tradicionalna kuća u Umagu oživljava duh ranča iz 18. stoljeća

06.12.2019.
u 06:00

Istarska kuća dio kompleksa Ranč Goli Vrh te iako se kompletno renovirao, na njemu se još uvijek vodi imanje s domaćim životinjama, a proizvodi se i domaći ovčji sir i skuta po recepturi staroj 300 godina

Tradicionalna istarska kuća u Umagu nosi ime Villa Paradise i nudi rajski odmor za obitelji ili parove koji žele uživati u lusuznom odmoru okruženi prirodom.

Kuća je izgrađena u 18. stoljeću u kojoj je stanovala obitelj, ali i radnici koji su obrađivali zemlju, a renovirana je 2016. godine te je poprimila izgled tradicionalne istarske kuće.

Objekt koji se izmajmljuje ima 90 metara kvadratnih, dok se cijelo imanje proteže na površini od otprilike 800 metara kvadratnih.

U dvije spavaće sobe može primiti pet gostiju, a dolazi s potpuno opremljenom kuhinjom, dnevnom sobom, blagovaonicom i kupaonicom naravno.

Uz to, svojim gostima nudi i natkrivenu terasu s pogledom na vrt i pašnjak na kojem borave konji, a ponuda uključuje i prostoriju u kojoj se nalazi jacuzzi s dodatnim otvorenim tušem i dodatnim WC-om.

Dijelu objekta koji se iznajmljuje namijenjeno je ograđeno dvorište veličine cca 1000m2 na kojem se dodatno nalazi bazen i dječje igralište, kazao je vlasnik kuće, Stefan Deklić.

Prostori kuće uređeni su u rustikalnom stilu koristeći detalje koji su prvotno krasili navedeno imanje, a tom je pridana i posebna pažnja.

Najveću pažnju posvetili smo zadržavanju autohtone gradnje kako bi naši gosti prilikom boravka u pojedinim prostorima mogli doživjeti i uživati u tradicionalnim detaljima, kazao je vlasnik.

Prilikom renovacije, fokus je bio na očuvanju tog tradicionalnog stila te je kuća izvana i iznutra obložena kamenom, a vlasnici su tražili način kako očuvati jedinstven izgled gradnje, ali i učiniti je dovoljno toplom za boravak.

Problem prilikom uređenja, priznaju, predstavljao im je pravi odabir modernih elemenata koji su se trebali ukomponirati sa starim rustikalnim detaljima koje su željeli zadržati.

Tako interijer ovog objekta čine kameni zidovi s modernim namještajem, ali i s izloženim drvenim gredama na stropovima prostorija. 

Do ideje za uređenjem, vlasnici su došli zbog želje da podjele ljepotu i doživljaj imanja svim ljudima koji žele i znaju uživati u takvim vrijednostima.

I prije nego smo krenuli s iznajmljivanjem, imali smo mnogo gostiju koji bi na ranč dolazili radi jahanja ili kupnje domaćih proizvoda, a nerijetko bi mnogo puta znali ostati duže vrijeme kako bi uživali na imanju, kazao je vlasnik.

Ono što objekt čini posebnim činjenica je da je on dio kompleksa Ranč Goli Vrh te iako se kompletno renovirao, na njemu se još uvijek vodi imanje s domaćim životinjama, a proizvodi se i domaći ovčji sir i skuta po recepturi staroj 300 godina.

Gosti mogu sudjelovati i u satima rekreativnog i terapijskog jahanja ili se opuštati u bazenu ili na terasi.

Komentara 1

MB
Mario_BB
12:20 06.12.2019.

Još da nisu PVC vrata i prozori bila bi odlična

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije