U CENTRU LJUBLJANE

I uredski prostor može biti originalan, veseo i personaliziran

gao arhitekti ured
Foto: Miran Kambič
1/14
09.05.2019.
u 08:30

Slovenski dizajneri iz studija GAO izvršili su preuređenje novog prostora informatičke tvrtke, nastojeći ga učiniti što ugodnijim i orginalnijim

Poslovna zgrada u centru Ljubljane s ukupnom kvadraturom od 616 četvornih metara doživjela je tijekom svoje povijesti nekoliko adaptacija. Posljednja se dogodila dolaskom nove tvrtke u ovaj prostor, prije nekoliko mjeseci.

Za nove stanare, informatičku tvrtku Grad, dizajnerski studio iz Ljubljane Gao architects uređivao je i njihov prethodni prostor, te su u novim prostorijama nastavili uspješnu dizajnersku suradnju.

Temeljita adaptacija bila je jedino pravo rješenje jer je prostor bio u vrlo lošem stanju. Osim namještaja i opreme bilo je potrebno staviti nove instalacije, podne obloge i sanitarije, zatim obnoviti zidove te napraviti nove toalete i čajnu kuhinju.

Dio namještaja, kojom su dizajneri ispunili prijašnji prostor sada je prenesen u ovaj novi, budući da je bio u dobrom stanju.

Foto: Miran Kambič

- Osnovna ideja unutarnjeg uređenja ovog ureda proizlazi iz priče koju su nam u razgovoru slučajno napomenuli vlasnici, a riječ je o njihovim softverskim računovodstvenim programima koje izrađuju a koje su imenovali: kralj, kraljica, vitez, tvrđava... – otkriva dizajnerica Petra Zakrajšek koja je priču o imenima uključila grafički u dizajn interijera i na taj način personalizirala prostor.

Foto: Miran Kambič

Također, temeljita briga vodila se o rasvjeti, materijalima i namještaju – policama, radnim stolovima te stolcima, koji su sastavni dio prostora.

- Namještajem smo se prilagodili i namjeni određenih prostora, ali ideja je bila stvoriti funkcionalan, protočan i prozračan prostor, minimalistički moderno uređen te oplemenjen nekim upečatljviim detaljima i zelenilom – naglašava dizajnerica.

Foto: Miran Kambič

Kako bi se ti detalji istaknuli na neutralnoj pozadini sive i bijele boje, odabrane su jarke i dinamične boje koje uveseljavaju prostor i daju mu malo neformalniji karakter kakav ne bismo očekivali za poslovno okruženje.

Foto: Miran Kambič

>>Originalno uređen urbani ured inspiriran motivima Zagreba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije