na obroncima Zagreba

Mia Antunović, osnivačica brenda Moel, ima predivan stan. Pustila nas je u njega, zaljubili smo se u kuhinju

Davor Puklavec/PIXSELL
02.05.2024.
u 06:00

Nakon odluke o kupnji kamina, cijeli dnevni boravak smo tijekom uređenja prilagodili njemu, tj. gradili smo sve oko njega. Kameni dio koji ga okružuje bio je okosnica za uređenje ostatka prostora oko njega – objasnila je vlasnica

Uspješna mlada poduzetnica i diplomirana novinarka Mia Antunović nakon rada u Europskom parlamentu u Bruxellesu sa suprugom Ivom odlučila se skrasiti u Zagrebu, u prekrasnom stanu u Remetama. Iako potpuno nov, stan je zahtijevao određene promjene kako bi zadovoljio potrebe mladog para pa se rušio jedan zid i mijenjala unutarnja stolarija te pločice, a radovi su odrađeni u roku i bez puno muke. Proteže se na 115 kvadrata, a posebno ga krasi velika terasa s divnim pogledom na kojoj ona i obitelj provode veći dio proljeća i ljeta. Svjetlosti nikada ne manjka, jer je njegova orijentiranost na tri strane svijeta. Osim dnevnog boravka s blagovaonicom, u stanu se nalaze dvije spavaće sobe, kupaonica i mali WC te predivna velika kuhinja.

– Upravo mi je kuhinja nadražio dio doma. Kada smo stan kupili, ona je bila dosta manja, pa smo je prošili tako što smo smanjili prostor za odlaganje u hodniku. Obožavam kuhati i peći kolače, tako da je ona centralna prostorija i morala je biti uređena “po mome”. Iako je zamislila kuhinju mat bijele boje i retro dizajna, odlučila se za visoki sjaj glatkih vanjskih površina. – Prvo je dijete bilo na putu i bilo me strah kako ću to što sam zamislila održavati. Danas znam da sam mogla imati željenu kuhinju, ali eto iz straha da ne postanem zarobljenica čišćenja, odabrala sam tad kuhinju u kojoj sad jednako uživam. Što najviše koristim u kuhinji? To je sigurno moj slow cooker u koji ujutro stavim sve namirnice, poklopim i ostavim da se kuha dok se ne vratim doma. Kako sam ljubiteljica kave, kuhalo za vodu je vjerojatno najkorišteniji aparat u kuhinji. Prednost velike kuhinje je sigurno ta što ima puno mjesta za pohranu pa je i lako sve pospremiti.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Kod nekih detalja nije bilo govora o kompromisu, a to su rasvjetna tijela koja prostoru daju jednu novu, luksuznu dimenziju. Znala je točno što želi i tada je krenuo “lov” na lustere i nakon tisuću zavrzlama, uspjela je doći i do njih.

– Posebnost ovih lustera je što su sastavljeni od puno plosnatih kristalića za koje sam smatrala da će podići prostor koji je inače dosta basic, prepun je nježnih boja i jednostavnog namještaja, sam po sebi nije ništa spektakularno. Ova kutna garnitura je nalik na brojne druge, ali sam joj dala poseban touch ovim luksuznim ukrasnim jastucima iz mog Moel asortimana. No, lusteri su svakako napravili veliku razliku i zato su bili must have. Vjerujte, nisam ni pitala koliko koštaju, bilo mi je samo važno da ih nabavim – ističe i dodaje kako je pri uređenju bilo važno da svi koji uđu u prostor pomisle kako je ugodan i lijep, a ne da razmišljaju gdje smiju sjesti i smiju li se pomaknuti.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Prema reakciji gostiju, smatra da je to i postigla. Police na centralnom zidu dnevnog boravka ukrašene su obiteljskim fotografijama i omiljenim knjigama, starim pločama koje se veći dio dana vrte na gramofonu, ali prije postavljanja kamina, Mia priznaje da nije znala što će krasiti taj zid.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Drugi detalj koji mi je jako važan je naš kamin, oduvijek sam ga željela imati. Iako je plan bio ugraditi onaj na drva, kako živimo u stanu, to nije bila najbolja opcija, pa smo ugradili električni. Nakon odluke o kupnji kamina, cijeli dnevni boravak smo tijekom uređenja prilagodili njemu, tj. gradili smo sve oko njega. Kameni dio koji ga okružuje bio je okosnica za uređenje ostatka prostora oko njega – objasnila je. Spavaću sobu bračnog para želi dodatno urediti, ali sigurno će u njoj uvijek prevladavati svijetli tonovi koji umiruju. Jedinu posebnost koju ističe je kvalitetna posteljina iz asortimana Moel bez koje ne može zamisliti ugodno spavanje. Stan je uređivala sama, znala je točno što želi i kako će to izvesti, a danas, nakon što u njemu živi pet godina, kaže da ništa ne bi mijenjala. Put poduzetnice započeo je za nju pokretanjem prvog hrvatskog luksuznog brenda svijeća od soje, a danas je asortimanu dodala luksuzne proizvode za opremanje doma.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Napomenula bih da se tu luksuz spominje u vidu kvalitete. Kako danas možemo doći do bilo kakvog proizvoda iz bilo koje države svijeta, jedino što vas može dugoročno izdvojiti od ostale ponude je upravo kvaliteta. Otud odluka o asortimanu koji krasi klasičan, bezvremenski dizajn praćen kvalitetom. Za kupce naši proizvodi znače investiciju koja će im se isplatiti jer će sve naše proizvod moći koristiti godinama i prenositi generacijama. Posteljinu recimo radimo isključimo pamučnu, ali s balama duge niti, što ćete rijetko naći, koje osiguravaju veću izdržljivost, a možete je prati 20 godina na temperaturi od 95 stupnjeva i ona će ostati jednako lijepa i kvalitetna. Kako se radi o posteljini na preklop, nema gumbića ili patenta koji se može potrgati. Dizajn će odgovarati doslovno svakom interijeru, a novi dezeni koje smo uveli posebno privlače kupce jer je specifičan za naše mediteransko područje – otkriva Mia. Osim svijeća i posteljine, u ponudi su ukrasni jastuci, ali i asortiman za formalno uređenje stola za blagovaonicu.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Danas svi žurimo i jedemo “s nogu” pa nam formalno uređenje stola više nije na kraj pameti. Ipak za formalne i svečane prilike i dalje gotovo pa se očekuje uredno postavljen stol sa stolnjakom i platnenim ubrusima u kompletu, naročito kada govorimo o formalnim večerama poput diplomatskih ili poslovnih, kao i u hotelima s 4 i više zvjezdica. Konkretno sa stolnim programom nedavno smo opremali rezidenciju jednog veleposlanstva na Tuškancu i restoran novog hotela s 5* u centru Zagreba. Smatram da na tržištu danas ima mjesta za svakoga, a pogotovo onoga tko pazi da su njegovi proizvodi održivi, smisleni i kvalitetni. – zaključila je.

Komentara 1

DE
Dex
15:29 03.05.2024.

Sterilno i hladno uređenje .... kao u bolnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije