u gostima kod...

Dizajnerici interijera Bosiljki Antolković kuhinja je najvažnija prostrija u domu

Robert Anić/PIXSELL
07.05.2024.
u 06:00

Mi smo jedna od onih obitelji kojoj se većina stvari u danu zbiva u kuhinji. Klinci su redovito pisali zadaće na kuhinjskom stolu (iako su imali svoje sobe), uvijek se nešto u loncu krčka, počesto i dva puta dnevno - kaže dizajnerica

Dizajn interijera zahtijeva prilagodbu različitim ljudima i željama, a to zna biti posebno izazovno. Za dizajnericu Bosiljku Antolković najvažnije je da kuhinja, koju smatra srcem svakog doma, ima dušu. Koji vam je najdraži aparat ili predmet u kuhinji, bez čega ne biste mogli?

- Zapravo najviše volim dva aparata. Hladnjak i plinski štednjak. Volim osjećaj vatre pri kuhanju. Često spremamo jela u woku i mislim da bi takav način pripreme hrane bio nemoguć bez otvorenog plamena. Što se tiče hladnjaka, pretpostavljam da ga svi volimo, naročito kada je napunjen namirnicama po našem ukusu.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Bez čega niste mogli zamisliti kuhinju? Kuhinju ne bih mogla zamisliti bez duše. I bez funkcionalnosti. Mislim da je to pravi odgovor. Naravno da, kada opremate kuhinju, prvo morate zadovoljiti potrebe funkcije, zlatni kuhinjski trokut: kuhanje – pranje – skladištenje. Jeste li obraćali pažnju na rasvjetu? Rasvjeta je jedan poseban segment u dizajnu prostora. Ima moć da i najminimalističnije prostore učini toplima.

Preuređujete li kuhinju često? Prije sam to radila češće, sada sam nekako posustala. Volim toplinu koju mi kuhinja pruža.

Po čemu mislite da je vaša kuhinja posebna, koji vam je detalj najdraži?  Meni je nekako najvažniji taj dojam udobnosti, topline. Mislim da smo to uspješno dobili ovom kombinacijom Ikeine kuhinje s nešto osobnih detalja. Mnogi su mi detalji dragi, ali istaknula bih bijele zidne pločice slagane po sistemu „haring bone” prošarane antracitnom fugom. Ljepota i funkcija u suradnji najveća su ugoda.

1/18

Provodite li u kuhinji puno vremena? Volite li kuhati?  Mi smo jedna od onih obitelji kojoj se većina stvari u danu zbiva u kuhinji. Klinci su redovito pisali zadaće na kuhinjskom stolu (iako su imali svoje sobe), uvijek se nešto u loncu krčka, počesto i dva puta dnevno. Pećnica nam je srećom pirolitička pa je ne štedimo. Rad od doma pokazao se praktičnim za svakodnevno kuhanje. Koliko je ona morala biti praktična ili ste više pažnje pridavali izgledu? Apsolutno je bitno i jedno i drugo s malim naglaskom na praktičnost. No bitno je i da nam je lijepa jer onda nas zove da je koristimo, a to joj je i osnovna namjena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije