LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Jedan od posljednjih projekata genijalne Zahe Hadid - mikro grad u Kini

Glavni plan lučkog područja Huanggang, usredotočen je na dva velika javna trga, a definira tri međusobno povezane četvrti: lučko središte, zajedničko inovacijsko područje i lučku zonu življenja
16. prosinca 2020. u 06:29 1 komentara 2650 prikaza
Foto: Atchain
Pogledajte galeriju 1/8

Arhitekstonski studio pokojne arhitektice Zahe Hadid predstavio je jednu od njezinih posljednjih realizacija - glavni plan lučkog područja Huanggang u Shenzhenu u Kini. Riječ je o važnom čvorištu znanstveno-tehnološkog koridora Guangzhou-Shenzhen, stvarajući središte znanstvenog istraživanja i suradnje u industrijama poput mikroelektronike, razvoja materijala, umjetne inteligencije, robotike i medicinskih znanosti. Rekonstrukcija lučke zgrade Huanggang omogućit će ponovnu izgradnju lučkih 1,67 četvornih kilometara parkirališta i područja inspekcije tereta kao nacionalnog centra za tehnološke inovacije.

 | Autor : Atchain Foto: Atchain

Glavni plan lučkog područja Huanggang, usredotočen je na dva velika javna trga, a definira tri međusobno povezane četvrti: lučko središte, zajedničko inovacijsko područje i lučku zonu življenja. Postojeće područje upravljanja lukom Huanggang i čvor javnog prijevoza na jugozapadnom kraju glavnog plana preuredit će se u kvart „lučko čvorište“ s administrativnim uredima za podršku i hotelima za gostujuće znanstvenike i istraživače.

 | Autor : Atchain Foto: Atchain

Nekadašnja lučka područja za inspekciju tereta i parkirališta pretvorit će se u područje "suradničke inovacije" koje se sastoji od znanstveno-istraživačkih centara i laboratorija, kao i konferencijskog centra za domaćina predavanja, razgovora i događaja koji promiču razmjenu ideja i suradnju. Okrug "lučki život" nalazit će se pored stanice Fulin u metrou Shenzhena na sjeveroistočnom kraju glavnog plana i obuhvaćati će stambene zgrade, škole, sportske i rekreacijske sadržaje, kao i pogodnosti za kupovinu i blagovanje za one koji rade u znanstvenom parku.

 | Autor : Atchain Foto: Atchain

S osnovnom rešetkom uspostavljenom postojećim rasporedom ulica na zapadu prema Shenzhenu, središnja kralježnica masterplana široka je pješačka avenija koja povezuje svoja dva osnovna javna okupljališta: građanski trg na stanici metroa Fulin na sjeveroistoku i veliki javni trg u ulici središte administrativnog središta na čvoru Huanggang na jugozapadu. 

 | Autor : Atchain Foto: Atchain

- Dizajn se prilagođava budućem proširenju istraživačkih studija i laboratorija putem zajedničkih podija i premošćivačkih prolaza koji se povezuju sa susjednim zgradama. Uz dvije primarne građanske plaze, svaka manja skupina zgrada ima svoju 'jezgru' vanjskog komunalnog trga koji osigurava integriranje prostora za prirodu tijekom glavnog plana koji će stvoriti i zeleni pojas parkova i močvara uz rijeku Shenzhen - objasnili su iz biro Zaha Hadid Architects.

drvce hit sezone Ove sezone odaberite prirodno božićno drvce, a uz ove savjete nećete pogriješiti! božićna idila Otkrivamo sve dekoracije za dom koje su u trendu ove sezone Rapsodija Uz ovih devet jednostavnih trikova kuća će vam uvijek mirisati na Božić

 

 

 

  • Avatar patkovic
    patkovic:

    joj , pa kolki parking za naplaćivanje - neko će se opariti