po mjeri vlasnika

INTERIJER TJEDNA Ovaj zagrebački stan ima 65 kvadrata, a izgleda mnogo veće, tajna je u sjajnom kombiniranju materijala

Foto: Darko Mihalić
1/23
09.03.2024.
u 07:15

Dnevna zona sastoji se od kuhinje površine pet kvadrata, uvučene u nišu i u obliku slova U, malog blagovaonskog dijela i dnevnog boravka s izlaskom na balkon. Budući da je prostor otvoren, cilj je bio postići stilsku povezanost u svim dijelovima

Studio Mirjane Mikulec potpisuje uređenje dvosobnog stana u širem centru Zagreba. Riječ je o interijeru od 56 četvornih metara u novogradnji u kojem su korišteni zanimljivi materijali i rješenja kako bi bio atraktivniji, ali i funkcionalniji te prilagođen potrebama vlasnika.

Foto: Darko Mihalić

U uređenju se dizajnerski tim vodio željama klijenata koji su htjeli da njihov novi dom bude u svijetlim i neutralnim tonovima, da njime vlada jednostavnost te kombinacija modernog dizajna i klasike. Želja im je bila imati dovoljno garderobnog prostora što je ostvareno unutar hodnika te spavaće sobe.

Pored hodnika i kupaonice, u stanu se nalaze još dvije prostorije – spavaća soba s garderobom te dnevni prostor otvorenog koncepta.

Foto: Darko Mihalić

Dnevna zona sastoji se od kuhinje površine pet kvadrata, uvučene u nišu i u obliku slova U, malog blagovaonskog dijela i dnevnog boravka s izlaskom na balkon. Budući da je prostor otvoren, cilj je bio postići stilsku povezanost u svim dijelovima.

Foto: Darko Mihalić

Vlasnicima se sviđala ideja kuhinje po mjeri, bez gornjih elemenata, s dekorom mramora i zlatnim detaljima koji bi bili jaki stilski akcenti u prostoru u kojoj dominiraju siva i bijela. Neutralnim tonovima i činjenicom da nema gornjih elemenata kuhinjski prostor ne izgleda mračno niti skučeno, a eleganciju mu daje moderan napredni materijal Laminam koji se nalazi na radnoj površini i zidu. Najkraći zid u kuhinji iskorišten je visoki ormar od poda do stropa, s vanjske strane presvučen u ogledalo. Tako se riješio problem pohrane u kuhinji.

Foto: Darko Mihalić

Blagovaonski dio nastavlja se na kuhinju i vješto spaja kuhinjski prostor s dnevnim boravkom. Kako bi se prostor učinio praktičnijim i vizualno izdvojio od ostatka dnevne zone, na zid je stavljena tapecirana klupa s 'uzglavljem' odnosno panelom do stropa. Ona također, potpomognuta lusterom, čini prostor toplijim i profinjenijim. U ostatku dnevne zone smješten je dnevni boravak s kutnom garniturom, TV zidom, klub stolićima i staklenom vitrinom. I ovdje se ponavljaju zlatni akcenti, uglavnom na rasvjeti. Upravo zbog njih ostali detalji su izostali kako bi se zadržala željena jednostavnost.

Foto: Darko Mihalić

Spavaća soba krije vrlo zanimljiv, ali prije svega praktičan koncept: garderobni dio je odvojen i nalazi se na ulazu u sobu. Ovakav raspored je bilo moguće ostvariti budući da je riječ o prostoriji površine 15 četvornih metara i izduženog oblika. Raspored u kojem je garderobni dio trebao biti izdvojen se ustvari nametnuo sam: ormari su na ulazu u sobu i izgledaju kao walk-in garderoba budući da se nalaze s jedne i druge strane, a krevet je smješten prema prozoru i ima privatnost. Kako bi se postigla dinamika, garderobni ormari rađeni su u dvije varijante – medijapana lakiranog u bijelu i medijapana s nalijepljenim frontama ogledala. Tamna ogledala na frontama daju eleganciju, ali i dojam još većeg prostora.

Foto: Darko Mihalić

U spavaćem dijelu pažnju privlači uzglavlje koje se proteže cijelom dužinom zida te tapetom koja je povezala boje u prostoru.

Foto: Darko Mihalić

Prostrana kupaonica je jedina prostorija u stanu u kojoj su obilno zastupljene tamne nijanse. Tamno zelena, antracit siva i crna čine vrlo moćan spoj i djeluju luksuzno, a dojam je pojačan zelenim mramorom i mnoštvom ogledala koja se nalaze i na frontama ormara iznad WC školjke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije