priznanje

Grand Park Hotel Rovinj osvojio je nagradu Hotel Property Award 2020

Jure Žerjavić
14.10.2020.
u 07:00

Grand Park Hotel Rovinj otvoren je u travnju prošle godine kao najveća pojedinačna investicija Adris grupe u turistički dio posla, vrijedna gotovo 700 milijuna kuna

Hotel Property Award, jedna od najprestižnijih nagrada u hotelskoj industriji, pripala je ove godine Grand Park Hotelu Rovinj.

Foto: Jure Žerjavić

„Ovogodišnji nas je dobitnik impresionirao uspješnim kombiniranjem jednostavne i moderne arhitekture karakteristične za hrvatske arhitekte 3LHD iz Zagreba, elegantnim dizajnom interijera kojeg potpisuje jedan od najcjenjenijih i svjetski najpoznatijih talijanskih dizajnera i arhitekata, Piera Lissonija. Grand Park Hotel Rovinj integriran je u svoje okruženje na jedinstven način da gosti mogu uživati u prekrasnom pogledu na grad Rovinj”, izjavio je Andreas Martin, generalni direktor društva Hotelforum management GmbH prilikom dodjele nagrade.

Foto: Jure Žerjavić

Nagrada se dodjeljuje od 2002. godine, za originalnost koncepta smještaja, arhitektonsku kvalitetu, integraciju objekta u okruženje, dizajn, inovaciju (planiranje i izgradnja, dizajn, rad i tehnologija, kao i srodni procesi, okoliš / održivost), te profitabilnost.

Foto: Jure Žerjavić

Grand Park Hotel Rovinj otvoren je u travnju prošle godine kao najveća pojedinačna investicija Adris grupe u turistički dio posla, vrijedna gotovo 700 milijuna kuna. Koncept zajedničkog promišljanja investitora i arhitekata bio je posveta pogledu i bezuvjetnom uživanju u prizoru koji se gostima i posjetiteljima otvara iz svakog hotelskog prostora – fantastičnom okruženju i scenografiji s pogledom na Rovinj i Sv.Eufemiju.

Foto: Jure Žerjavić

Kako bi se volumen hotela što bolje uklopio u postojeću šumu maksimalno je prilagođen kosom terenu. Etaže su međusobno izmaknute i postupno se spuštaju do gradske šetnice stvarajući terase ispunjene mediteranskim vrtovima, vodenim površinama, bazenima i sunčalištima. U prostoru lobbyja i recepcije nalazi se bar s terasom, a la carte restoran i centralno stubište koje povezuje lobby s glavnim restoranom. Posebno mjesto u vizuri hotela zauzima pet stabala pinija starih više od pola stoljeća. Kongresna dvorana uokviruje pogled na poluotok kroz najveće staklo u Europi. Wellness prostori obuhvaćaju spa, sunčalište i tri bazena te se protežu na dvije etaže s pogledom na šumu i Rovinj. Glavni bazen djelomično je smješten u ostakljeni paviljon koji se ljeti otvara.

Foto: Jure Žerjavić

Grand Park Hotel Rovinj tribina je za najljepšu pozornicu na Jadranu. Gdje god da se u hotelu nalazi, gost dobiva dojam boravka u parku s pogledom na Rovinj, Sv. Eufemiju, otok Sv. Katarinu i najljepše zalaske sunca u more. Smješten neposredno na obali, uz gradsku šetnicu i marinu, on predstavlja svojevrsnu polaznu točku iz užeg gradskog prostora prema turističkim sadržajima zone Monte Mulini.

Foto: Jure Žerjavić

Kako bi se volumen hotela što bolje uklopio u postojeću šumu maksimalno je prilagođen kosom terenu. Etaže su međusobno izmaknute i postupno se spuštaju do gradske šetnice stvarajući terase ispunjene mediteranskim vrtovima, vodenim površinama, bazenima i sunčalištima. U prostoru lobbyja i recepcije nalazi se bar s terasom, a la carte restoran i centralno stubište koje povezuje lobby s glavnim restoranom. Posebno mjesto u vizuri hotela zauzima pet stabala pinija starih više od pola stoljeća. Kongresna dvorana uokviruje pogled na poluotok kroz najveće staklo u Europi. Wellness prostori obuhvaćaju spa, sunčalište i tri bazena te se protežu na dvije etaže s pogledom na šumu i Rovinj. Glavni bazen djelomično je smješten u ostakljeni paviljon koji se ljeti otvara, što pruža poseban doživljaj preplitanja interijera, šume i mora.

Foto: Jure Žerjavić

Za uređenje interijera bio je zadužen studio proslavljenog talijanskog arhitekta i dizajnera Piera Lissonija. Javne prostore karakterizira mnoštvo detalja, veliki broj vrsta i specifičnih komada namještaja koji unatoč međusobnoj različitosti zajedno čine jedinstvenu priču. Posebna pažnja posvećena je stylingu. U sobama prevladavaju zemljane boje - kontrapunkt nebeskom i morskom plavetnilu koje okružuje hotel.

Foto: Jure Žerjavić

Otvoreni prostor uz šetalište se funkcionalno i oblikovanjem izdvaja od ostalih prostora. Zamišljen je kao novi prostor gradskog okupljanja, trg sa različitim sadržajima – zonama mirovanja, druženja i okupljanja, nadopunjen trgovačkim i ugostiteljskim sadržajima hotela. Vodenim površinama, popločenjem i zelenilom stvoren je ugodan ambijent, uokvirene su pojedine sadržajne cjeline te je čitav prostor postao atraktivan i pristupačan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije