LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Grand Park Hotel Rovinj osvojio je nagradu Hotel Property Award 2020

Grand Park Hotel Rovinj otvoren je u travnju prošle godine kao najveća pojedinačna investicija Adris grupe u turistički dio posla, vrijedna gotovo 700 milijuna kuna
14. listopada 2020. u 07:00 0 komentara 172 prikaza
Foto: Jure Žerjavić

Hotel Property Award, jedna od najprestižnijih nagrada u hotelskoj industriji, pripala je ove godine Grand Park Hotelu Rovinj.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

„Ovogodišnji nas je dobitnik impresionirao uspješnim kombiniranjem jednostavne i moderne arhitekture karakteristične za hrvatske arhitekte 3LHD iz Zagreba, elegantnim dizajnom interijera kojeg potpisuje jedan od najcjenjenijih i svjetski najpoznatijih talijanskih dizajnera i arhitekata, Piera Lissonija. Grand Park Hotel Rovinj integriran je u svoje okruženje na jedinstven način da gosti mogu uživati u prekrasnom pogledu na grad Rovinj”, izjavio je Andreas Martin, generalni direktor društva Hotelforum management GmbH prilikom dodjele nagrade.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Nagrada se dodjeljuje od 2002. godine, za originalnost koncepta smještaja, arhitektonsku kvalitetu, integraciju objekta u okruženje, dizajn, inovaciju (planiranje i izgradnja, dizajn, rad i tehnologija, kao i srodni procesi, okoliš / održivost), te profitabilnost.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Grand Park Hotel Rovinj otvoren je u travnju prošle godine kao najveća pojedinačna investicija Adris grupe u turistički dio posla, vrijedna gotovo 700 milijuna kuna. Koncept zajedničkog promišljanja investitora i arhitekata bio je posveta pogledu i bezuvjetnom uživanju u prizoru koji se gostima i posjetiteljima otvara iz svakog hotelskog prostora – fantastičnom okruženju i scenografiji s pogledom na Rovinj i Sv.Eufemiju.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Kako bi se volumen hotela što bolje uklopio u postojeću šumu maksimalno je prilagođen kosom terenu. Etaže su međusobno izmaknute i postupno se spuštaju do gradske šetnice stvarajući terase ispunjene mediteranskim vrtovima, vodenim površinama, bazenima i sunčalištima. U prostoru lobbyja i recepcije nalazi se bar s terasom, a la carte restoran i centralno stubište koje povezuje lobby s glavnim restoranom. Posebno mjesto u vizuri hotela zauzima pet stabala pinija starih više od pola stoljeća. Kongresna dvorana uokviruje pogled na poluotok kroz najveće staklo u Europi. Wellness prostori obuhvaćaju spa, sunčalište i tri bazena te se protežu na dvije etaže s pogledom na šumu i Rovinj. Glavni bazen djelomično je smješten u ostakljeni paviljon koji se ljeti otvara.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Grand Park Hotel Rovinj tribina je za najljepšu pozornicu na Jadranu. Gdje god da se u hotelu nalazi, gost dobiva dojam boravka u parku s pogledom na Rovinj, Sv. Eufemiju, otok Sv. Katarinu i najljepše zalaske sunca u more. Smješten neposredno na obali, uz gradsku šetnicu i marinu, on predstavlja svojevrsnu polaznu točku iz užeg gradskog prostora prema turističkim sadržajima zone Monte Mulini.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Kako bi se volumen hotela što bolje uklopio u postojeću šumu maksimalno je prilagođen kosom terenu. Etaže su međusobno izmaknute i postupno se spuštaju do gradske šetnice stvarajući terase ispunjene mediteranskim vrtovima, vodenim površinama, bazenima i sunčalištima. U prostoru lobbyja i recepcije nalazi se bar s terasom, a la carte restoran i centralno stubište koje povezuje lobby s glavnim restoranom. Posebno mjesto u vizuri hotela zauzima pet stabala pinija starih više od pola stoljeća. Kongresna dvorana uokviruje pogled na poluotok kroz najveće staklo u Europi. Wellness prostori obuhvaćaju spa, sunčalište i tri bazena te se protežu na dvije etaže s pogledom na šumu i Rovinj. Glavni bazen djelomično je smješten u ostakljeni paviljon koji se ljeti otvara, što pruža poseban doživljaj preplitanja interijera, šume i mora.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Za uređenje interijera bio je zadužen studio proslavljenog talijanskog arhitekta i dizajnera Piera Lissonija. Javne prostore karakterizira mnoštvo detalja, veliki broj vrsta i specifičnih komada namještaja koji unatoč međusobnoj različitosti zajedno čine jedinstvenu priču. Posebna pažnja posvećena je stylingu. U sobama prevladavaju zemljane boje - kontrapunkt nebeskom i morskom plavetnilu koje okružuje hotel.

 | Autor : Jure Žerjavić Foto: Jure Žerjavić

Otvoreni prostor uz šetalište se funkcionalno i oblikovanjem izdvaja od ostalih prostora. Zamišljen je kao novi prostor gradskog okupljanja, trg sa različitim sadržajima – zonama mirovanja, druženja i okupljanja, nadopunjen trgovačkim i ugostiteljskim sadržajima hotela. Vodenim površinama, popločenjem i zelenilom stvoren je ugodan ambijent, uokvirene su pojedine sadržajne cjeline te je čitav prostor postao atraktivan i pristupačan.

crno bijeli stan portugal U PORTUGALU Atraktivni crno-bijeli stan s prekrasnom galerijom Isprobajte! Pet genijalnih inspiracija za uređenje dnevnog boravka lesnina Novel kuhinja uređenje doma U samo sedam poteza do savršene kuhinje čak i i s malim budžetom
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.