LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Atraktivni crno-bijeli stan s prekrasnom galerijom

Nekoć zdanje sa stambenom zonom i štalom pretvoreno je u suvremeni životni prostor za mladu četveročlanu obitelji
21. prosinca 2019. u 07:00 1 komentara 8170 prikaza
crno bijeli stan portugal
Foto: João Morgado
Pogledajte galeriju 1/10

Studio Inês Brandão Architecture dovršio je nedavno projekt adaptacije 50 godina stare kuće Calerio u Monte Realu u Portugalu. Zdanje je nekada davno bilo objekt dvojne namjene – donja etaža bila je štala, a gornja prostor za stanovanje.

Prvom adaptacijom prije 30 godina prostor od 120 četvornih metara je prenamijenjen u isključivo stambeni, a novi vlasnici, mlada obitelj s dvoje djece, odlučili su ga temeljito preurediti te iskoristiti pametnije interijer, naročito dnevnu zonu i potkrovlje koje je sada posalo galerija.

crno bijeli stan portugal | Autor : João Morgado Foto: João Morgado

Osim novih instalacija, podnih obloga i namještaja, preuređenje je uključivalo i promjene u tlocrtu. Izvorni elementi gradnje pažljivo su sačuvani, a novom adaptacijom srušen je zid koji je dijelio kuhinju od blagovanja i dnevnog boravka kako bi se prostor osvježio, ali i osuvremenio. Izgradnjom galerije cijeli dnevni prostor više došao do izražaja.

crno bijeli stan portugal | Autor : João Morgado Foto: João Morgado

To se prvenstveno postiglo jednostavnom kromatskom kombinacijom crno-bijele koje unose eleganciju i dojam prostranosti u dom (naročito se to očituje bojanjem drvenog stropa u bijelo) te izgradnju crne kutije, koje je postalo žarišna točka cijelog interijera. U ovom nekonvencionalnom volumenu, svojevrsnoj kući u kući, objedinjeno je nekoliko 'sporednih' sadržaja: kuhinja, toalet, ostava i stubište koje vodi na galeriju.

crno bijeli stan portugal | Autor : João Morgado Foto: João Morgado

Funkcionalna i estetski savršena crna kutija odvaja ujedno i socijalnu zonu interijera od spavaće, prizemlje od galerije i čitav prostor od ulaza i hodnika. U potkrovlju, koje je nekoć služilo kao tavan na kojem se sušilo bilje i žito, sada je osmišljen novi društveni prostor i kao svojevrsno utočište i radna zona.

moderna ekstenzija u vrtu kuća SJAJNA EKSTENZIJA Ima više od 100 godina i izgleda sjajno! Riječ je o kući koja prkosi vremenu štala u italiji FUNKCIONALIZAM NA DJELU Nikad nećete pogoditi što je ova vila bila prije!
  • WendyPrice:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>>> www.Cash74.Com