dom iz snova

Vodimo vas u fantastičnu kuću na Vrhovcu koju su vlasnici uredili sami, u kojoj nema radijatora!

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/17
08.03.2021.
u 06:47

Dnevna zona koju čine raskošna kuhinja s otokom, blagovaonica i dnevni boravak prepuna je dnevne svjetlosti. Pri uređenju stubišta vlasnica je jako puno pažnje posvetila odabiru rasvjete i umjetničkih djela kako bi prostor dobio na dinamici i atmosferi

Mlada zagrebačka obitelj Rogić pustila nas je u svoj dom u podsljemenskoj zoni iz kojeg puca predivan pogled na cijeli grad. A osim pogledom, njihov dom oduševljava i pričom koja stoji iza njegova nastanka. Naime, umjesto da se zadužuju golemim kreditima za kupnju stančića u novogradnji, odlučili su iskoristiti naslijeđenu obiteljsku kuću i podariti joj posve nov izgled.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Kuća se prostire na 300 četvornih metara, a mlada obitelj napravila je svoj dom na dvije etaže, odnosno na 180 kvadrata. Ovaj dom na prvi pogled odiše toplom obiteljskom atmosferom, a poseban dodatak koji krasi zidove i daje šarm prostoru dječji su crteži.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Središnje mjesto rezervirano je za dnevnu zonu koja se sastoji o raskošno uređene kuhinje na koju se nastavlja velika blagovaonica i dnevna zona. Središnje mjesto zauzima kamin koji osim funkcionalne ima i ukrasnu ulogu.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Vlasnici su željeli imati veliko mjesto za okupljanje jer, kako kaže vlasnica Pavla Rogić, jako vole primati drage goste, a pandemija ih je u tome malo poremetila, ali ne i posve spriječila. I u ovoj situaciji našli su načina za druženje s najmilijima. Ono po čemu je ova obitelj posebna vlastita je vinska etiketa “Vina Rogić” koju su pokrenuli spontano.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Kako smo oboje kreativci koji vole dobru kapljicu i finu klopu, ušli smo i sami u vinsku priču. Uzgajamo graševinu i traminac, vinogradi su nam smješteni u Iloku. Prije nekoliko godina odlučili smo kreirati pjenušac “R” cuvée tih sorata i radimo ga tradicionalnom metodom vrenja u boci. Ponosimo se njime te smo osvojili i nekoliko nagrada na prestižnim svjetskim natjecanjima – objašnjava Pavla Rogić dok nas vodi svojim obiteljskim domom.

 

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Prizemna etaža uključuje garažu, predvorje/hodnik, gostinjski WC s “vešerajem”, dnevni boravak s blagovaonicom i kuhinjom s otokom te balkon s pogledom na grad. Ovo je prostor u kojem provode najviše vremena i u kojem se najradije opuštaju, pogotovo ljeti kad s terase puca predivan pogled na grad i prirodu. Druga etaža uključuje hodnik s knjižnicom, spavaonice i kupaonice te raskošnu terasu. Dok obilazimo ovaj dom, s odličnim rješenjima, pitamo vlasnicu tko je zaslužan za dizajn i uređenje.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

– Kuću smo uredili zajedničkim snagama. Suprug je više bio orijentiran na gradnju i kvalitetu izvedbe radova, a ja na detalje i dizajn samog prostora. Vizija nam je bila da prostor bude funkcionalan i moderan, s duhom naše osobnosti. Kako jako volimo druženja, odvojili smo spavaći dio od dnevnog. Time smo stvorili bučniji i mirniji kutak u domu – otkriva nam vlasnica.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U ovoj kući ima mnogo posebnosti, ali se možda najveća odnosi na sustav grijanja. Naime, u toj velikoj kući nema ni jednog radijatora.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

– Otkriće pri gradnji bio nam je sustav grijanja i hlađenja toplinskom pumpom. U kući nema radijatora, nego stropno grijanje i hlađenje koje je pridonijelo kvaliteti življenja – ističe vlasnica i dodaje da ima još planova. – Uselili smo se prije dvije godine, no moramo još urediti gornju terasu te dio u dnevnom boravku za hladnjak za vina i mjesto za odlaganje drva za kamin.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Ključne riječi

Komentara 1

KO
KomentiramRijetkoAliOstro
18:48 08.03.2021.

Kakvo je to grijanje “toplinska pumpa”? Usporedba s klasičnim centralnim, prednosti i nedostaci, cijena, ...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije