LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Fantastične ideje za kuhinje otvorenog plana - od one najmanje do one raskošnih dimenzija

22. srpnja 2021. u 10:15 1 komentara 6994 prikaza
Foto: Ancona Group

Posljednjih godina koncept kuhinje otvorenog tipa (eng. open space) je postao vrlo popularan kod nas, prije svega zbog praktičnosti, prije svega u stanovima manje kvadrature iako su ovakve kuhinje popularne i u većim domovima.

 | Autor : Ancona Group Foto: Ancona Group

Najveća prednost u malim stanovima je činjenica da kuhinja otvorenog tipa nudi više svjetlosti, pa čak i prostori skromnih dimenzija izgledaju veći nego što jesu.

Kuhinja otvorenog tipa korisna je u svakodnevnom životu, ali i kad imate goste i morate donijeti puno tanjura i čaša u blagovaonicu. Ovaj tip kuhinje odličan je izbor i ako imate malu djecu jer omogućuje čuvanje mališana i kuhanje u isto vrijeme.

 | Autor : Ancona Group Foto: Ancona Group

Ako želite da kuhinja djeluje još prostranije uložite i u otvorene police koje neće zatvoriti prostor već će mu dati potrebnu fluidnost.

1 / 11
Mango Home predstavio je novi editorijal posvećen uživanju u toplim ljetnim danima, a kao kulisa im je poslužila stara kamena kuća

Međutim, ovakav tip kuhinje ima i neke nedostatke. Miris hrane lako se širi drugim prostorijama, a to često nije baš ugodno.  Pri organizaciji kuhinje stoga vodite računa o rasporedu. U idealnom slučaju, štednjak bi trebao biti smješten u blizini prozora, tako da možete brzo prozračiti kuhinju. Također, bez učinkovite nape, vjerojatno nećete moći lako izbjegavati miris hrane u kući.

lesnina Novel kuhinja | Autor : Lesnina Foto: Lesnina Lesnina Novel kuhinja

Kuhinja otvorenog tipa ne pokazuje puno razumijevanja kada su u pitanju urednost i čistoća. Ako ste navikli ostavljati posuđe u sudoperu, vjerojatno ćete morati postati discipliniraniji i držati  kuhinju čistom.

siva boja interijera velika promjena Za savršene "uradi sam" zidove izbjegnite ovih 5 grešaka moderan dizajn Tri fantastične fotelje s domaćim potpisom koje želimo u svom domu minimalizam Mali moderan stan u kojem dominira plava boja izgleda baš sjajno!

 

 

  • invazijaleptira:

    Predivno, za kuhinju je najvaznije da bude dobro osvetljena, a posto moja nema dovoljno prirodnog svetla, stavila sam xenonlight led crevo na kuhinjskim elementima.