uređenje doma

Fantastične ideje za kuhinje otvorenog plana - od one najmanje do one raskošnih dimenzija

Ancona Group
22.07.2021.
u 10:15

Posljednjih godina koncept kuhinje otvorenog tipa (eng. open space) je postao vrlo popularan kod nas, prije svega zbog praktičnosti, prije svega u stanovima manje kvadrature iako su ovakve kuhinje popularne i u većim domovima.

Foto: Ancona Group

Najveća prednost u malim stanovima je činjenica da kuhinja otvorenog tipa nudi više svjetlosti, pa čak i prostori skromnih dimenzija izgledaju veći nego što jesu.

Kuhinja otvorenog tipa korisna je u svakodnevnom životu, ali i kad imate goste i morate donijeti puno tanjura i čaša u blagovaonicu. Ovaj tip kuhinje odličan je izbor i ako imate malu djecu jer omogućuje čuvanje mališana i kuhanje u isto vrijeme.

Foto: Ancona Group

Ako želite da kuhinja djeluje još prostranije uložite i u otvorene police koje neće zatvoriti prostor već će mu dati potrebnu fluidnost.

1/11

Međutim, ovakav tip kuhinje ima i neke nedostatke. Miris hrane lako se širi drugim prostorijama, a to često nije baš ugodno.  Pri organizaciji kuhinje stoga vodite računa o rasporedu. U idealnom slučaju, štednjak bi trebao biti smješten u blizini prozora, tako da možete brzo prozračiti kuhinju. Također, bez učinkovite nape, vjerojatno nećete moći lako izbjegavati miris hrane u kući.

Lesnina Novel kuhinja
Foto: Lesnina

Kuhinja otvorenog tipa ne pokazuje puno razumijevanja kada su u pitanju urednost i čistoća. Ako ste navikli ostavljati posuđe u sudoperu, vjerojatno ćete morati postati discipliniraniji i držati  kuhinju čistom.

 

 

Komentara 1

IN
invazijaleptira
12:35 22.07.2021.

Predivno, za kuhinju je najvaznije da bude dobro osvetljena, a posto moja nema dovoljno prirodnog svetla, stavila sam xenonlight led crevo na kuhinjskim elementima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije