velika promjena

Za savršene "uradi sam" zidove izbjegnite ovih 5 grešaka

siva boja interijera
Thinkstock
22.07.2021.
u 07:03

Prije nego što izaberete određenu nijansu, isprobajte je na zidovima. Svjetlost u svakoj sobi svake kuće potpuno je jedinstvena i primijetit ćete nijansu određene boje u nekim prostorima, a u drugima ne

Ako nas je 2020. ičemu naučila, to je da su naši domovi naša utočišta. Kako su se naši zauzeti rasporedi prošle godine usporavali, kuće su nam postale uredi, škole, restorani, igrališta i teretane. I dok smo više vremena provodili unutra, shvatili smo da bi neka promjena u domu bila pametna ideja. S obzirom da se život u novom naormalnom nastavio i u ovoj godini, mnogi od nas jednostavno vape za promjenom, a najjednostavniji način za to je nova boja zidova.

Foto: Vodotehnika

Taj zahvat možete napraviti sami, prilično jeftino. Ako ste novi u bojanju zidova, možda radite neke ključne pogreške, a da toga niste ni svjesni. Pripazite na ovih pet stvari i osvježavanje zidova izvest ćete bolje od profesionalaca:

siva boja interijera
1/13

Odgađate akciju

Koliko god je jednostavno, bojanje zidova može biti zamorno i dugotrajno. Umjesto da vikendom posvete pažnju zidovima, većina ljudi je sklona odgađanju, opet i opet i onda se odluče u jedno popodne odraditi cijeli posao. To nije pametno - žurit ćete i nešto će poći po zlu.

Foto: Shutterstock

Izbor boje

Ako volite neku boju i želite ju u prostoru, to ne mora značiti da će savršeno odgovarati vašem prostoru. Prije nego što izaberete određenu nijansu, isprobajte je na zidovima. Svjetlost u svakoj sobi svake kuće potpuno je jedinstvena i primijetit ćete nijansu određene boje u nekim prostorima, a u drugima ne. Ali, što biste trebali učiniti ako odabrana boja nije ljubav na prvi pogled? Pričekajte da se osuši. A ako još uvijek niste ludi za bojom, imat ćete manje posla s prebojavanjem kad imate podlogu.

Foto: screenshot/facebook

Škrtarite

Što se tiče boje, dobivate ono što plaćate. Boja više kvalitete pružit će kvalitetniju završnu obradu. Uložite u temeljni premaz, boju i četke.

Pretjerivanje s bojom

Kad napokon dođe vrijeme da nanesete prvi sloj, sjetite se da je manje više. Ne pretjerujte s količinom boje na valjcima i četkama, na kraju će čišćenje potrajati puno duže nego da ste bili strpljiviji i metodičniji s nanošenjem boje. Ako ste u mogućnosti uvijek koristite radije četku neku valjak - boja će bolje prijanjati.

Foto: pixabay

Zanemarivanje namještaja

Puno je stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru savršene boje. Kako djeluej na vaše raspoloženje? Kako pristaje uz namještaj? To mnogi često zaborave, a jako je bitno uskladiti boju s postojećim dekorom. Ako namještaju želite udahnuti novi život, povežite ukrasnim jastucima u boji zida prostor. Dodajte prekrivače u istom tonu i prostor će djelovati posve drukčije.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije