gastro scena

Craft piva hrvatskog Juga na jednom mjestu - na festivalu Nera Etwa

25.07.2024.
u 08:42

Među njima je svakako i najzvučnije pivo proizvedeno za Boogie Lab koji je u dvije godine osvojio srca Hrvatske. The Vinylist, session IPA laganog tijela, srednje je gorčine uz izražene arome citrusnog voća

Hrvatski Jug i Grad Metković domaćini su jedinstvenog Nera Etwa Festivala koji će u dva dana, 26. i 27. srpnja predstaviti zanimljiva craft piva hrvatskog Juga, ali i brojne druge zanimljivosti te sadržaje. Među njima je svakako i najzvučnije pivo proizvedeno za Boogie Lab koji je u dvije godine osvojio srca Hrvatske. The Vinylist, session IPA laganog tijela, srednje je gorčine uz izražene arome citrusnog voća. Ovo je pivo Brewville proizveo za lanac Boogie Lab koji će se na Nera Etwi predstaviti i s ostalim pićima i koktelima, ali i street-food ponudom. Društvo će im praviti još dva uspješna metkovska ugostiteljska brenda, Industry Pub i Zalogajčić. Svi koji se odluče krenuti za Metković ne moraju brinuti ni o gladi ni žeđi jer sve je jednostavno tu, na pravom mjestu, Gradskom parku u debeloj hladovini. 

Metković i njegova prva pivovara Brewville - Neretva Valley jedinstvenim glazbeno-pivskim festivalom u dolini Neretve pod imenom Nera Etwa (božanstvena rijeka) drugu godinu zaredom svrstavaju se u sam vrh ljetnih događaja. Publika koja u neretvanski gradić stiže čak iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Čapljine i Mostara ima jedinstvenu priliku kušati više od 20 različitih craft piva koje uz Brewville nudi još pet zanatskih pivovara iz neretvanskog kraja i okolice, a to su: Maskeron i Dubrovnik Beer Company iz Dubrovnika, Prva Makarska pivovara iz Makarske, OldbridZ iz Mostar, te Trojansko iz Gabele.

Popularne festivalske cijene piva i hrane jedino može nadmašiti potpuno besplatna glazbena rapsodija. Ovogodišnjim glazbenim programom zavladat će najjači predstavnici hrvatske alternativne scene, gurui američko-britanskog old school rocka, berlinski studentski projekt i jaki elektronički bonus koji će učiniti da obje večeri traju do ranih jutarnjih sati. Na Festivalu tako nastupaju: Psihomodo Pop, Dino Dvornik Tribute Band, Urban & 4, legendarni zagrebački bend Bosak & The Second Hand Band, Martyn Dox, splitski DJ kolektiv Adriatic Social Club DJs, Kozma, Bonus Trax te DJ Peđa Radović.

Nera Etwa prva je manifestacija u Metkoviću i dolini Neretve koja pod otvorenim krovom spaja urbanu glazbenu, pivsku i gastro kulturu. Nera Etwa Craft Beer & Music Festival nije samo događaj, već iskustvo koje se pamti. Ulaz na drugi Nera Etwa potpuno je besplatan zahvaljujući Gradu Metkoviću te sponzorima Volaré i Lip Bled te Adduco

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije