velika promjena

Četiri trenda za uređenje doma koji će dominirati u 2024. godini

tapete
Shutterstock
06.01.2024.
u 07:00

Najveći hit u domovima bit će detalji od metala - mjed, krom, čelik i aluminij bit će sastavni dio dizajna interijera, a stručnjaci smatraju da je to odgovor na protekle godine kada su u trendu bile neutralne nijanse i zemljana paleta boja

Početak godine uvijek je rezerviran za pregled trendova koji nas čekaju u novoj kalendarskoj godini, a tu izuzetak nije ni uređenje interijera. Najveći hit u domovima bit će detalji od metala - mjed, krom, čelik i aluminij bit će sastavni dio dizajna interijera, a stručnjaci smatraju da je to odgovor na protekle godine kada su u trendu bile neutralne nijanse i  zemljana paleta boja. Stručnjaci kažu da metalni detalji prostor čine modernim i glamuroznim. Kao i kod ostalih, tako i kod gore navedenih metala, savjet je izbjegavati presjajne metale, a birati one uglađenijeg i sofisticiranijeg izgleda, po mogućnosti u mat varijanti.

Foto: Promo

Drugi trend koji će dominirati u ovoj godini duboke su nijanse zelene, plave i ljubičaste. Pravi hit je pak boja jantara koju često kategoriziramo kao zapanjujuću i svestranu nijansu.

Foto: screenshot/facebook

 

Romantizam više nije samo dio prošlosti - vratio se na velika vrata.  Od jastuka do posteljina, tepiha i zavjesa, botanička inspiracija uvlači se u sve tekstile, a cvjetni uzorci više se ne smatraju pretjeranim. Ukratko - cvjetni maksimalizam polako gura suptine cvjetne uzorke u stranu.

Foto: screenshot/facebook

Sukladno do sada navedenim trendovima, zaboravite na bijele zidove. Nakon mnogo, po mišljenju mnogih i previše, neutralnosti, porasla je žudnja za domovima s karakterom, osobnosti i šarmom, hrabrim odmakom od prigušenog stila koji je vladao dugo vremena. Sada je vrijeme za renesansu uzoraka. Ovdje nije samo riječ o o sitnim printevima, već spajanju tekstila, zidnih tapeta i svega što čini prostor drugačijim. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije