hit interijer

Arhitektica otkriva koji su ključni koraci pri planiranju doma. A njezin izgleda fenomenalno!

BoConcept
27.07.2021.
u 13:02

Manje očita, a možda važnija bijela je boja zidova i poda koja povezuje temu i stvara cjelinu

Upoznajte Joannu Kulaczkowsku arhitekticu iz grada Gliwice u Poljskoj. Pogledajte kako koristi zemljane tonove i mješavinu tekstura kako bi stvorila prostor koji mami dobrom atmosferom. Da bi postigla ovakav dojam koristila je namještaj i detalje iz boznatog danskog brenda Bo Concept.

Foto: BoConcept

- Volim detalje, interijere, modu i trudim se u svemu uvijek pokazati svoj stil. Mislim da je prostor što je osobniji to zanimljiviji i jedinstveniji. Kad posjetim neki dom, nastojim potražiti male detalje jer oni kažu puno o vlasniku. Vjerujem da miks svih tih detalja čini dobar dizajn interijera - kaže arhitektica.

Njezin dom vrlo je poseban, a ovo je priča o tome kako je nastao.

Foto: BoConcept

- Bilo je vrlo teško pronaći idealan stan jer u Gliwicama postoje ili srušene stare zgrade ili vrlo skupa novogradnja, a između njih nema puno. Ali jednog dana vidjela sam oglas za stan u staroj zgradi. Otišla sam pogledati i zaljubila se na prvu. Zgrada je sagrađena 1932. godine i stan nije bio u najboljem stanju, ali jednostavno sam se osjećala dobro u tom prostoru. Bio je u vlasništvu umirovljenika i dekor je bio zastario, ali ipak šarmantan, nekako je pričao priču o cijelom životu. Iskustvo koje imate sa starim zgradama jedinstveno je. Ponekad pogledam kroz svoj omiljeni prozor i zamislim ljude koji su stali na istom mjestu. Gotovo je natprirodno - opisala je arhitektica.

Foto: BoConcept

Njezin stil besprijekorno spaja kombinacije boja i tekstura, što bi trebali raditi oni koji žele postiči slično u svom domu?

- Na prvi pogled vidite velike i moćne komade namještaja i detalje, ali, manje očita, a možda važnija bijela je boja zidova i poda koja povezuje temu i stvara cjelinu. Dakle, započnite s pronalaženjem onih akcenata koji izazivaju željeni osjećaj, a zatim potražite taj objedinjavajući zajednički nazivnik. Pri uređenju interijera uvijek je riječ o eksperimentiranju i pronalaženju prave ravnoteže između temeljnih elemenata i naglasaka.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije