inspiracija

Jednostavne, a baš sjajne, 4 ideje za mali gradski balkon

IKEA
26.07.2021.
u 11:32

S pravim namještajem, detaljima i osvjetljenjem može se napraviti puno i s najmanjom kvadraturom na otvorenom

Nema svaki dom raskošni vrt, prostrano dvorište, veliku terasu ili balkon. Štoviše, u većini su oni s malim balkonima, a opremanje takvog balkona može biti pravi izazov. No s pravim namještajem, detaljima i osvjetljenjem može se napraviti puno i s najmanjom kvadraturom na otvorenom.

Foto: IKEA

Ovi su neki od trikova kojima se koriste stručnjaci pri uređenju malih balkona.

Vanjske zavjese

Uložite u vanjske zavjese izrađene od tkanine otporne na vremenske utjecaje. Ove zavjese ujedno će biti i odlična zaštita od sunca, a neće zauzimati prostor, kao recimo, suncobran. Uz to, prostor će se doimati većim.

Foto: IKEA

Dodajte ogledalo

Viseće ogledalo na vanjskoj strani zida reflektirat će sunčevu svjetlost i vanjski prostor djelovat će otvorenije. Ako je balkon nenatkriven, kupite ogledalo izrađeno od materijala koji mogu izdržati sve vanjske uvjete.

Foto: IKEA

Viseće tegle

Neka oči budu uprte prema gore. Dodajte jednu ili dvije viseće teglice ispunjene cvjetnim jednogodišnjim biljkama, trajnicama ili sukulentima. Dodajte malo drvo cedra, grm šimšira, tropsku biljku ili minijaturno ukrasno drvce ako više volite zelenilo.

Foto: IKEA

Namještaj manjih dimenzija

Korištenje glomaznog vanjskog namještaja učinit će prostor još manjim. Umjesto toga, odlučite se za sitnije komade, a odličan izbor su i sklopivi komadi namještaja koji se lako pomiču. Neke od najboljih komada upravo za male balkone pronašli smo u IKEA-i.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije