intimna oaza

5 stvarno dobrih ideja za moderno i trendy uređenje kupaonice

Grohe
04.02.2021.
u 10:43

Pri uređenju interijera kupaonica često završi ispod radara, mi imamo super ideje za uređenje ove prostorije u domu

Prva velika ljubav, prvi vlastiti automobil, prvi vlastiti stan: postoje prekretnice u životu koje nikad ne zaboravimo i koje nas oblikuju zauvijek. Vlastiti dom jedna je od tih prekretnica jer nam omogućuje veliki korak prema samoostvarenju jer u njemu dolazi do izražaja naš osobni stil - u namještaju, boji zidova i odgovarajućim dodacima. Svaki je stan jednako individualan kao i njegovi stanari i ima posebne zahtjeve u pogledu funkcionalnosti i dizajna. Bilo da imate posla s malim sobama ili s malim proračunom - dizajn interijera često predstavlja izazove. Tu dolazimo i do uređenja kupaonica koje, u pravilu, ne mijenjamo toliko često kao, recimo, postavu u dnevnom boravku. Donosimo pet sjajnih i povoljnih ideja za uređenje kopaonice nadahnute nedavno lansiranom kolekcijom slavina Bauline koje su idealno rješenje za sve koji traže visoku kvalitetu i estetski dizajn po pristupačnoj cijeni.

Foto: Grohe

Moderana, minimalistička i funkcionalna

Zahvaljujući novom dizajnu slavina za kupaonicu Bauline, korisnici imaju mnoge nove pogodnosti: prošireni kut sa suženim izljevom osigurava prikladniji protok vode čime sprječava prskanje vode prilikom pranja ruku. Proizvod nudi dodatne prednosti i u pogledu sigurnosti i zdravlja. Zahvaljujući svom inovativnom procesu lijevanja cinka u tvornici LIXIL u Klaengu na Tajlandu, jednoj od najodrživijih tvornica u jugoistočnoj Aziji, slavina nudi sigurno uživanje u vodi. Ne samo da je površina slavine besprijekorno zatvorena tako da nečistoće ne mogu ući, nego postoje i namjenski unutarnji plovni putovi koji vode računa da voda ne sadrži olovo i nikal. Osim toga unutarnji materijal cijevi nema kontakt s vanjskim materijalom proizvoda što rezultira preprekom između vruće vode i vanjske površine kako bi se izbjeglo oparenje. Stoga je izuzetno sigurno za upotrebu, posebno za kućanstva s djecom.

Foto: Grohe

Izbjegnite bjelinu

Ako vam se bijela kupoanica čini dosadnom i sterilnom, a i voljeli biste da vam je i ova prostorija u domu posebna i moderna. Siva je boja koja se sve češće pojavljuje u interijerima i apsolutni je hit! Odlična je za kombiniranje s drugim bojama, a posebno voli nježne tonove ljubičaste i roze te naglaske u zlatnim detaljima. Siva, koju god nijansu da odaberete, nije napadna pa će prostor izgledati profinjeno i elegantno.

1/10

Iskoristite prostor ma koliko imao kvadrata

Imate li kupaonicu manje kvadrature, vaš izbor neka budu svijetli elementi podcrtani nježnim pastelnim tonovima. U takvim kupaonicama tuš je bolja opcija od kade. U manjim prostorima iskoristite zidove, odnbosno igrajte i okomito. Jako efektan i zanimljiv dekorativan element koji zauzima malo prostora drvene su ljestve koje se postavljaju na zid, praktične su i korisne, a ujedno su i estetski element u kupanici.

Foto: Grohe

Neočekivani detalji

Pametnim odabirom detalja od mekanih materijala ili imitacije drveta stvorit ćete toplu i ugodnu atmosferu, a za dojam luksuza odaberite rezano cvijeće i zanimljive, za kupaonicu pomalo neočekivane detalje. Ove godine dominiraju prirodni materijali u interijeru, ni kupaonica nije iznimka.

Foto: Grohe

Kućni wellness

Kupaonica prije svega treba biti utočište, udobna i topla. Da ne bi bila samo tranzitna prostorija, posvetite se, prije svega, stvaranju atmosfere. Napravite, u samo par poteza, vlastiti wellness kutak. Pokoja mirisna svijeća, meki ručnici od najfinijeg pamuka, drveni detalji koji će unijeti toplinu u prostor i zelenilo - biljke će biti točka na "I". Ako ne znate koje biljke odabrati za kupaonicu, i za to imamo rješenje - ovdje.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije