DAŠAK PRIRODE

Biljke u kupaonici: najjeftiniji način dekoracije

biljke u kupaonici
Foto: Thinkstock
29.01.2021.
u 13:25

Iako ih ondje najrjeđe smještamo, kupaonice su najidealnija mjesta u domu za uzgoj cvijeća, naročito za one vrste kojima treba više vlage

Kao što postoje biljke kojima je dobro pored tv prijamnika, tako postoje one vrste koje vole biti u kupaonici, iako su to mjesta u domu na koja ćemo ih najrjeđe postaviti.

Najčešće zato što smatramo kako ondje, zbog nedostatka svjetla, neće uspjeti. I kada uopće nemamo izvor prirodne svjetlosti u stanu, neke biljke možemo uzgojiti bez većih problema. Štoviše, odgovarat će im takvi uvjeti. Osim toga, cvijeće u kupaonici unosi svježinu i novi je estetski moment. I sa samo jednom teglom cvijeća kupaonica će izgledati drukčije pa je to ukrašavanje biljem najjeftiniji način dekoriranja.

Možete ih staviti na pod, lavabo i prozorsku dasku, pored kade ili pak objesiti na zid ili strop. Ako cvijeće nije na podu, najbolje je koristiti posude koje nisu lomljive. Košare, drvo i plastika najbolje su rješenje. U nastavku saznajte koje biljke odgovaraju uvjetima u vašoj kupaonici.

Ako je riječ o većem prostoru s puno prirodnog svjetla, onda se odlučite za azaleju, orhideju ili gardeniju.

 

BILJKE KOJE NE TREBAJU PUNO SVJETLOSTI:

Foto: pixabay

Aloe vera – Biljka zelenih mesnatih i ljekovitih listova nije ljubiteljica sunca što je čini savršenim kandidatom za kupaonicu. Usto, voli vlagu.

Foto: pixabay

Aglaonema – Odgovaraju joj vlažni prostori i malo svjetla. Zalijevajte je s malo mlake vode jednom tjedno.

Foto: pixabay

Bambus – Tropske biljke poput bambusa vole vlagu, što znači da im je kupaonica idealno mjesto za rast. Usto, pokupit će nam svu suvišnu vlagu u toj prostoriji.

 

BILJKE KOJE MOGU BEZ PRIRODNE SVJETLOSTI:

Foto: pixabay

Difenbahija – Jedna od najnezahtjevnijih biljki, kojoj je bitno da ima dovoljno vlage i vode. Ne zaboravite je često zalijevati.

Foto: pixabay

Sanseverija – Poznata i kao svekrvnin jezik, sanseverija voli vlagu, vodu, ali je dobra za kupaonice i zato što pročišćava zrak od štetnih kemikalija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije