NEKOLIKO TRIKOVA

Znate li kako oživjeti cvijeće iz usahlog buketa?

cvijeće buket vaza
Shutterstock
28.04.2020.
u 07:00

Udahnite život usahlim glavicama cvijeća

S toplijim vremenom i višim temperaturama cvijeće većom brzinom gubi vodu, a samim time i svoju svježinu i živost. Srećom, postoji nekoliko trikova uz pomoću kojih možete udahnuti novi život cvijeću i za nekoliko dana produljiti trajanje ukrasnog buketa.

1. Kada ga nosite doma, probajte cvijeće držati na hladnome, npr. uključite klimu u automobilu. Nipošto nemojte buket ostaviti na suncu, uz prozor.

Foto: screenshot/facebook

2. Stabljike režite škaricama tako da dobijete dijagonalni rez. Na taj ćete način dobiti malo veću površinu kroz koju stabljika može upiti vodu koja je biljci potrebna za život.

3. U vazu nalijte toplu vodu, a ne hladnu. Također, ako pri ruci imate i dohranu za rast cvijeća, dodajte i njega u vazu. Cvijeće stavite u vazu, a zatim u bočicu s raspršivačem ulijte hladnu vodu. Nju lagano našpricajte po glavicama cvijeća. Nemojte pretjerati s količinom, voda nipošto ne smije kapati s njih.

Foto: Shutterstock

4. Ako je moguće, cijelu vazu na kratko stavite u raslađenu prostoriju. Uskoro će vaš buket oživnuti!

5. Vazu nemojte držati uz prozor, gdje će sunce ubrzati sušenje cvijeća.

Foto: Shutterstock

6. Svaka dva dana izlijte vodu, vazu dobro isperite i zamijenite svježom vodom. Stabljike također skratite za centimetar i pol.

7. U vazu s mlakom vodom dodajte tri čajne žličice šećera i beživotno cvijeće će se probuditi za čas!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije