LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Vrt

Zimske salate i špinat glavni su povrtni aduti u studenom

Sad možete posijati zimsku salatu, špinat, matovilac, rotkvice, a sade se lučice češnjaka i luka, zimska salata, radič i endivija
20. studenoga 2022. u 07:00 0 komentara 1052 prikaza
zelena salata
Foto: Thinkstock

Zimske salate poput endivije i matovilca te rotkvice i češnjak dat će svoj maksimum ako ih zasadite sad. A travnjak sad možete i saditi i dosijavati. Špinat se sije dva puta,  a sad u studenom za zimsku i proljetnu berbu. Prednost špinata je, posebno otpornijih kutivara, da se mogu sijati, a samim time i konzumirati, tijekom cijele zime. Možete ga sijati ili saditi iz presadnica. Sad možete posijati zimsku salatu, špinat, matovilac, rotkvice, a sade se lučice češnjaka i luka, zimska salata, radič i endivija. Posadite i dvogodišnje biljke, karanfile i maćuhice. 

zelena salata | Autor : pixabay Foto: pixabay

Vrijeme je i za presađivanje zimzelenih biljnih vrsta pa tako možete presaditi juniperuse, cedar i smreke.

kornelija kelj | Autor : Nino Šoštarić Foto: Nino Šoštarić

Uspjeh uzgoja kelja ne ovisi samo o dobroj pripremi gredica nego i o poštivanju plodoreda, gnojidbi i zaštiti. U pravilu sve kupusnjače, pa tako i kelj, sadimo nakon graha, mahuna ili boba kako bi se iskoristio dušik koji je iza njih zaostao u tlu. U suprotnom, gredicu na kojoj će rasti kelj potrebno je dobro pognojiti nekim organskim gnojivima u kojem prevladava dušik, osnovni element koji je potreban za formiranje zelene lisne mase.

povoljno i lijepo Našli smo najljepše božićne ukrase i dekoracije čije se cijene kreću od 30-ak kuna zelene dekoracije Grijanje je neprijatelj biljaka, evo kako pomoći zelenilu tijekom hladnijih mjeseci sjajno rješenje Kuća na osami nekad je bila štala, a vlasnici su je pretvorili u genijalan dom
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.