Jesen u vrtu

Izvadite gomolje gladiola, a narcise, zumbule ili tulipane prekrijte suhim lišćem

Vrt u studenom
Foto: Thinkstock
1/2
03.10.2018.
u 10:12

Posla je manje, ali i listopadu i u studenom treba se pozabaviti svojim vrtom da bi na proljeće opet zasjao u najboljem izdanju

Vrtlari često u listopadu i u studenom svoj vrt prekrivaju borovim iglicama ili bukvinim lišćem i tako štite osjetljive biljke tijekom hladnih zimskih mjeseci.

Posljednji je trenutak za vađenje gomolja gladiola. zdrave i neoštećene gomolje treba osušiti i spremiti na suho mjesto, zaštićeno od smrzavanja.

Foto: pixabay

Lukovice koje ostaju tijekom zime u zemlji, primjerice, tulipana, narcisa ili zumbula dobro je pokriti suhim lišćem.

Ako na proljeće poželimo obnoviti travnjak, sad je vrijeme da pripremimo zemlju. Ukrasno grmlje treba obrezati i okopati, a osjetljivo bilje može se zaštiti slamom i jelovim grančicama.

>>Htjeli biste zimi uzgajati povrće na balkonu? Evo kako!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije