Ideja za izlet

Zima na Termalnoj i Wellness rivijeri samo 25 kilometara od Zagreba!

Nikola Zoko
29.11.2023.
u 13:02

Može li se surfati na termalnim valovima? Kako izgleda grmljavinska oluja u tropima? Koliko je brza rijeka ali i opuštajuć whirlpool? Na ova ali i brojna druga pitanja odgovore nudi Termalna rivijera Čatež. Kao najveći slovenski natkriveni kompleks bazena nudi jedinstven doživljaj u prekrasno dizajniranom prostoru.

Znate li da postoji jedinstvena Termalna i Wellness rivijera koja je od Zagreba udaljena samo 25 kilometara? Mjesto na kojem se možete odmoriti tijekom vikenda, provesti dio godišnjeg odmora ali i riješiti se stresa nakon napornog radnog dana koristeći trosatnu ulaznicu?  Istražili smo novitet na Slovenskom tržištu, jedinstvenu Rivijeru Termi Čatež na kojoj vas očekuje vodeni raj na više od 6500 m²unutarnjih površina s kombinacijom vodenih atrakcija ali i elegantno dizajniran wellness koji se prostire na skoro 1.000 m² površina s posebno dizajniranim saunama. Ova dva kompleksa točka su na 'I' ponude koju najpoznatije Slovenske Terme  mogu ponuditi suvremenom gostu - uživanje ili opuštanje u  termalnoj vodi.

Foto: Nikola Zoko

Može li se surfati na termalnim valovima? Kako izgleda grmljavinska oluja u tropima? Koliko je brza rijeka ali i opuštajuć whirlpool? Na ova ali i brojna druga pitanja odgovore nudi Termalna rivijera Čatež. Kao najveći slovenski  natkriveni kompleks bazena nudi jedinstven doživljaj u prekrasno dizajniranom prostoru. Sve vodene površine nalaze se ispod tri kupole ispod kojih se nalaze bazeni, slapovi, tobogani, whirlpool omogućujući svima da odaberu svoje mjesto na ovoj rivijeri. Budući da je ovo mjesto zabave cijele obitelji na Termalnoj rivijeri možete pronaći dječje bazene (dubina 0,2 m), površine za plivanje, ali i dijelove koji podižu adrenalin. Budući da je riječ o termalnoj rivijeru, temperatura vode je u većini bazena od 31-33 stupnjeva Celzijusa, a želite li udahnuti zimu dok se kupate možete iz unutarnjih bazena doplivati do vanjskih. Ono što je zanimljivo dodati je i to, da kad jednom uđete u Termalnu rivijeru na njoj će vas dočekati sve što trebate- čak i odličan izbor hrane i pića kad želite predahnuti između kupanja. Wellness oaza za opuštanje i regeneraciju!

Foto: Nikola Zoko

Wellness Rivijera prostrani je i elegantno dizajnirani wellness centar na 932 m², uključujući 632 m² unutarnjih i 300 m² vanjskih površina. Odvojen je, ali i u blizini Termalne rivijere pa ova dva kompleksa možete kombinirati po želji. Na wellness rivijeri vas očekuju prostrane saune - solna, turska, ekstrema i velika finska sauna te bio-biljna finska sauna na vanjskoj terasi koja je upotpunjena biljnim zen vrtom s prostorom za odmor. Uz saune, na ovom mjestu vam je na raspolaganju i Whirlpool, bazen za hlađenje i veliki topli bazen za masažu/opuštanje, lounge kutke s vodenim krevetima, ledenom fontanom, ali i barom s čajevima i pilingom. Wellness Rivijera radi svaki dan od 11:00-21:00 sat, te vikendima do 22:00 sata, a ulaznice možete kupiti i prije dolaska, samo s jednim klikom.  

Foto: Nikola Zoko

Gdje izlazite vikendom? Izlazak u dvoje ili s prijetaljicama može biti poseban! U Termama Čatež vikendi su rezervirani i za noćno kupanje koje je oplemenjeno sadržajima poput zabave u vodenom parku i wellnessu, ali i finim delicijama u lounge baru Valovi. Nemate ideju što darovati prijateljici ili prijateljima za rođendan? Znate li da možete darovati doživljaj i to jednim od poklon bonova Termi Čatež?! 

Foto: Nikola Zoko

Osim Termalne i Wellness oaze, koje su novitet ovog termalnog kompleksa, Terme Čatež su vrlo zanimljiva destinacija za cijelu obitelj!  Gdje god krenete u ovim termama uživat ćete u potpunosti! Sobe su dizajnirane za obitelji, topli hodnici omogućuju lak prolaz od hotela do Termalne rivijere, sve prostori u hotelima imaju i kutak za djecu. Sobe su prostrane, lijepo dizajnirane s velikim kupaonicama i lakom komunikacijom s recepcijom.


Foto: Nikola Zoko

Ono što oduševljava je hotelska hran a- nimalo nalik na menijima na koje ste navikli u sličnim 'toplicama'. Naime, bogati švedski stolovi omogućuju vam odabir onoga što najviše volite. Za doručak će vam tako zamirisati palačinke i knedle, jaja pripremljena na X načina, fini domaći sir... sve s lokalnih OPG-ova. Ručak u hotelu (što je važno za sve obitelji) je spoj tradicije i modernog, a na vama je da odaberete spoj koji volite. Za malce i njihove mame - ništa lakše! Večera je prava gozba a švedski stol nudi od ribe, mesa, pa sve do veganskih obroka. Želite li prilagoditi jelovnik svojim prehrambenim navikama - sve je moguće, a moguće je i koristiti određene dijelove hotelskog kompleksa kako biste pripremili obrok za bebe.

Foto: Nikola Zoko

Boravite li u Termama Čatež tijekom vikenda, wellness doživljaj upotpunite masažama, plivanjem ali i sportskim sadržajima poput klizanja na otvorenom (u zimskom periodu)  ili igranja mini golfa u kojem će uživati cijela obitelj. Kompleks ovih termi omogućuje i uživanje u šetnicama oko parka koji spajaju tri hotela i Terme Village kompleks s apartmanima, kampom i mobilnim kućicama koji su vam na raspolaganju cijele godine. Kad ste u šetnji dobiti ćete dojam malog grada jer na putu će vas dočekati male trgovine s bogatom ponudom suvenira, ali i odjeće i obuće (ne brinite ako zaboravite kod kuće kupaći kostim) i najslađi dio Termi Čatež - slastičarnica Urška gdje svakako probajte Čatešku tortu.
Foto: Nikola Zoko

Za one koji vole kupanje, dva od tri hotela su povezana tunelom s Termalnom rivijerom (hoteli Čatež i Toplice) dok će hotel Terme uskoro imati vlastiti (renovirani) wellness centar s bazenom! Blizina Zagreba je jedan od važnijih razloga zašto su Terme Čatež toliko zanimljiva destinacija svima koji žive u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Udaljenost od Zagreba je samo 25 kilometara (stanujete li na zapadu grada i manje) pa se jedna od rivijera može koristiti i tijekom radnog tjedna - o vikendima da ne govorimo. Osim toga, Terme Čatež nude mnoge pogodnosti za parove i obitelji tijekom vikenda i tjedna, a kad spustite kofere na ovom mjestu krenite u obilazak destinacije. Terme Čatež su u blizini gradova Krško, Brežice, Sevnica, u blizini je dvorac Mokrice do kojeg možete, u proljetnim i ljetnim mjesecima doći pješice kroz prekrasno dizajniranu stazu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije