Pridružite se akciji, donesite boju, kistove, cvijeće...

Udruga Vestigium najavljuje drugi Cvjetnjak Vrbana

vestigium
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
10.04.2014.
u 00:00

Svake srijede i subote možete kupiti domaću organsku hranu na Eko placu

Ekološki način života i pažljivo biranje namirnica koje jedemo sve su popularniji, stoga ne čudi da Udruga Vestigium, koja se zalaže upravo za ovakav način života, ima sve više sljedbenika. Kako je udruzi cilj educirati djecu od najranije dobi o važnosti suživota s prirodom, ne čudi da je organizirala akciju Cvjetnjak Vrbana koja će se održati 12. travnja od 10 do 14 sati.

Cilj ovog projekta je uređenje gradskog trgića na način da se posadi cvijeće, oboje klupice i betonske žardinijere. Iz udruge pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u ovoj akciji napominjući da je svaka pomoć dobro došla, od boja, kistova, sadnica, lopatica...

U sklopu akcije prikupljat će se i slikovnice i knjige za ekoknjižnicu! Osim ove akcije udruga svake srijede i subote organizira Eko plac i upoznavanje s malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave isključivo ekološkom proizvodnjom. Eko plac zamišljen je kao “družionica” zdrave hrane i događa se svaki tjedan srijedom od 17 do 19 sati i subotom od 10 do 12 sati u Rudeškoj cesti 142​. Ponuda na Eko placu ovisi o sezoni i varira iz tjedna u tjedan. 

Košarica tjedna nakrcana zdravim namirnicama za cijelo kućanstvo stoji 50 kuna, tzv. baby košarica s posebno biranim organskim namirnicama može se kupiti za 30 kuna, a svakog se tjedna određeni OPG i njegov specijalitet promoviraju po posebnim cijenama. Trenutačno su najveći hit razne vrste zelenog lisnatog povrća, a iz udruge najavljuju i brojne radionice o zdravom kuhanju, važnosti vježbanja, podučavanju mališana očuvanju okoliša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije