Zbogom insektima

Učinkovit način za borbu s komarcima, osama i stršljenovima

22.06.2014.
u 00:00

Saznajte kako se uspješno riješiti dosadnih i napasnih kukaca

Ljeti nas u vrtovima i domovima te na izletima i moru uznemiruju i dosađuju nam neugodni, ali i štetni kukci. Muhe, komarci, ose, pauci, mravi... Osim toga, neki kukci i bolno ubadaju, njihove izlučevine izazivaju alergijske reakcije, a mogu biti i prijenosnici različitih bolesti. Međutim, učinkovito ih se možete osloboditi uz pomoć proizvoda protiv insekata imena Effect. Od svih kukaca koji se mogu pojaviti u našim stambenim prostorima muhe i komarci su najčešći. Ovi se štetnici zadržavaju u čovjekovoj blizini zbog izuzetne prilagodljivosti na razne uvjete u okolišu. Muhe se povezuje sa štetnim organizmima poput gljiva, bakterija, virusa, protozoa i nematoda. Muhe te patogene prenose osobito putem usnog aparata, izmeta i nogu. Odrasle muhe većinom žive od 15 do 25 dana, ali bez hrane uginu nakon tri dana. Komarci ne zaostaju za njima, no pojavljuju se kasno popodne i navečer, a ubodi su im bolni.

Univerzalni Effect insekticid aerosol kontaktni je insekticid s trenutačnim učinkom, namijenjen uništavanju muha i komaraca, a učinkovit je i protiv mušica, grinja, mravi, žohara, uši i sl. Primjeren je za upotrebu u otvorenim i zatvorenim prostorima. Insekticid se na dnevnoj svjetlosti brzo razgradi pa prostor treba manje zračiti. Ima trostruko djelovanje: trenutačni efekt, miris djeluje repelentno te osvježava prostor ugodnom aromom. Ne ostavlja mrlje, veoma je učinkovit i jednostavan za uporabu. Pet sekundi prskanja dovoljno je za prostor veličine 20 m2.Ose nam često dođu u goste ako se u blizini nalazi zrelo voće, slatko piće ili hrana. Ose postanu agresivne ako ih uznemirimo i kad brane svoje gnijezdo. Njihov je žalac gladak pa ga mogu izvući i više puta ubosti. Kad se osjete ugroženima, u okolinu ispuste hormone koji povećavaju agresivnost ostalih osa u blizini.

Kod većine ljudi osinji ubod uzrokuje bol i crvenilo, a može doći i do oticanja pa čak i do potrebe liječenja u bolnici. Ako se u blizini kuće ili vrta nalazi osinje gnijezdo, problem će biti veći jer se u njemu može nalaziti do dvije stotine jedinki. Gnijezda najčešće nalazimo u potkrovljima, u dimnjacima i pukotinama između zidova. Važno je odmah ih tretirati. U tu svrhu upotrijebimo Effect insekticid protiv osa i stršljenova u obliku aerosola. Proizvod je oblikovan tako da je moguće prskanje iz daljine, i to na udaljenosti od 4-5 metara. Prskamo ih u ranim jutarnjim satima, kad su manje aktivne, ili kasno navečer kad je većina osa već u gnijezdu, u intervalima od po pet sekundi. Takav je način sigurniji, a omogućava nam da pogodimo i teže dostupna mjesta. Posebna formula dviju tvari u insekticidu uzrokuje neposredno uništenje osa, a ima i produljeno djelovanje. Također učinkovito djeluje i na stršljenove i njihova gnijezda.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrsvladimir
07:00 23.06.2014.

Molim vas niste naveli gde ga kupiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije