MAŠTA MOŽE SVAŠTA

Od komada spremnih za smetlište napravite tegle za cvijeće

neobične tegle za cvijeće
Foto: Thinkstock
1/13
25.05.2016.
u 08:30

Ne samo stare kante ili kolica nego i wc školjke i lavaboi mogu poslužiti kao prekrasne i originalne tegle za vaše cvijeće

Tegle za cvijeće koje se nude u trgovačkim centrima su ponekad sve nalik jedna na drugu i teško je pronaći neku originalnu, koja će biti drugačija od drugih i dati poseban stilski pečak vašem vrtu, terasi, balkonu ili okućnici.

Mnogi stoga sami 'dorađuju' postojeće tegle bojeći ih, lijepeći na njih ukrasne trake, kamenčiće ili komadiće keramike ili terakote koao bi ih učinili posebnim. Rezultat su zanimljive i atraktivne posude u kojima će i cvijeće bez cvjetova doći više do izražaja.

Nudimo vam doista neobične prijedloge kako od postojeći stvari u domu, s kojima ne znate što bi i koje možda namjeravate baciti na krupni otpad, napraviti originalne tegle na kojima će vam svi zavidjeti. To mogu biti ne samo stare kante od boje, konzerve, nego i kutije od ambalaže, stara dječja kolica, bačve, lavaboi...

Možda ćete gledajući naše prijedlge u tekstu i fotogaleriji dobiti još neke ideje kako od nekih drugih starih odbačenih stvari napraviti posude za zelenilo.

Foto: pixabay

Odabrane komade koje ćete prenamijeniit u tegle ili postojeće stare tegle možete prije sadnje biljem osvježiti bojom - lakom u spreju, bojama za metal ili drvo. Tegle će biti naročito efektne ako na njiman nešto nacrtate ili ih kompletirate u istoj ili nekoliko sličnih boja.

Foto: pixabay

Stara drvena paleta može poslužiti za vertikalni vrt - po želji ju obojite, ali bit će dobra ako je samo prelakirate i zaštite od vlage. Na nju možete pričvrstiti neobične tegle od iskorištenih lonaca za kuhanje, čajnika, kuhala, vrčeva...

Foto: pixabay

I stara kolica za vrtlarenje i građevinske radove mogu biti izvrsna tegla, idealna ako želite zasaditi više vrsta cvijeća, s obzirom na veličinu kolica.

>>Šest savjeta kako uspješno uzgojiti gerbere u tegli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije