život na otvorenom

Šest ideja za uređenje malog balkona, teško je reći koja je bolja!

IKEA
15.03.2022.
u 06:30

Rješenje za sjedenje je temelj svega – volite li se više opuštati u fotelji, maloj sofi, stolcu s podesivim naslonom ili pak mreži za ležanje?

Nema tog vanjskog prostora koji je premalen za opuštanje i promatranje oblaka kako putuju nebom. Kod uređenja malog vanjskog prostora prvo se morateupitati što volite raditi. Je li to spavanje, čitanje, vježbanje, jelo ili druženje?

Foto: IKEA

Rješenje za sjedenje je temelj svega – volite li se više opuštati u fotelji, maloj sofi, stolcu s podesivim naslonom ili pak mreži za ležanje? Kad pronađete sve što trebate za sebe, potražite nešto i za svoje goste, poput sklopivih stolaca, stolaca koji se mogu slagati jedan na drugi i taburea. Odlična rješenja za uređenje balkona malih dimenzija ove godine imaju u Ikei.

Foto: IKEA

Uz pomoć modularnih elemenata jednosjeda i stola dobit ćete počivaljku koja vam može poslužiti i kao dva odvojena rješenja za sjedenje.

Foto: IKEA

Krenite od seta stolova i stolaca za dvoje. Ako nemate dovoljno prostora za cijeli set, možete kupiti pojedinačne komade namještaja. Pomoćni stolić/stolac ili klupa za odlaganje idealno će poslužiti ako trebate rješenje za kratku užinu ili piće.

Foto: IKEA

Stalci za biljke i viseće tegle za biljke pravi su vrtlarski junaci. Napravite prostora za jogu, vježbanje ili kućanske poslove (poput pranja rublja) uz pomoć namještaja koji možete pomaknuti ili premjestiti.

Foto: IKEA

Sklopivu rešetku za sušenje možete lako pospremiti kad je ne koristite i tako napraviti više prostora na otvorenom za sebe. Nijedan vanjski prostor nije potpun bez vanjske vitrine ili regala gdje mogu stajati dodatni ukrasni jastuci i deke, a može poslužiti i za odlaganje vrtnog alata ili izlaganje biljaka.

Foto: IKEA

Ako nemate previše prostora, ciljajte što viši regal da iskoristite što više vertikalnog prostora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije