sam svoj majstor

Savjetujemo kako napraviti terasasti vrt podijeljen u predivne cjeline

vrt
Thinkstock
18.07.2022.
u 05:44

Uz promišljeno uređenje čak i najstrmiji vrtovi mogu biti slikoviti i praktični. Ovakav vrt omogućava sadnju biljaka u raznim nivioima, pronalaženje rute kroz padinu također nudi potencijal za dramu ili suptilnost u dizajnu vrta

Ako imate vrt s kosinom, padinama ili nivioima različite visine, možete, uz malo promišljanja i ulaganja, napraviti odličan vanjski prostor. Terasasti vrt zapravo može ponuditi čak i više od vrtova ravne perspektive.

Foto: pixabay

Uz promišljeno uređenje čak i najstrmiji vrtovi mogu biti slikoviti i praktični. Ovakav vrt omogućava sadnju biljaka u raznim nivioima, pronalaženje rute kroz padinu također nudi potencijal za dramu ili suptilnost u dizajnu vrta.

Odlično rješenje je dodatak travnatih stepenica zbog kojih će nagib biti panje grub. Ova je ideja idealna ako želite spojiti dva popločena područja bez potrebe za betonskim stepenicima.

Prostor za sjednje smjestite na povišeni i ravni dio s pogledom na ostatak vrta. Kaskadno uređenje vrta omogućuje i podjelu na zone pa tako, ovisno o veličini vrta, možete imati cvjetnjak, povrtnjak, travnjak, kutak za užitak, kutak za sjedenje...

vrt
1/13

Zapravo, terase omogućuju puno više nego ravni vrt. Možete koketirati i sa stilovima - kaskadni vrt može biti u mediteranskom stilu sa začinskim biljem i kamenjem, može biti moderan s njegovanim travnjakom i solarnom rasvjetom, tradicionalni s drvenim potpornjima...Sve ovisi o vašim željama i mogućnostima.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije