Nagradna igra

Šaljite fotke! Najbolji vrtlar kosit će Stihlovom kosilicom

Šaljite fotke! Najbolji vrtlar kosit će Stihlovom kosilicom
Foto: Dom i vrt
1/3
11.05.2013.
u 17:49

Šaljite fotografije svojih vrtova i radova u njima

Vrijeme je sadnje, košnje, planiranja i uređivanja. Za sve vas koji ste se već dobro zasukali rukave i primili se vrtlarskih radova, Večernji list i ove godine u suradnji s Unikomerc uvozom, generalnim zastupnikom Stihlovih i Vikingovih proizvoda za Hrvatsku, organizira nagradni natječaj.
Pozivamo vas da nam pokažete što ste do sada već napravili u svojim vrtovima, cvjetnjacima, okućnicama, na vašim terasama i balkonima.
Na našu adresu stigli su i prvi e-mailovi s fotografijama svega što ste do sada napravili. Iz Popovače nam se javila čitateljica Marija Hlupić. Piše nam da svoj vrt uređuje sama i dodaje kako sama sadi, ali i kosi travu. I u svemu tome uživa.

Kombinacija kamenja i zemlje u vrtu obitelji Šimunčić

– U kamenjaru svake godine obnavljam trajnice, lukovičaste biljke, ukrasne trave. Ove godine posadila sam
Salix capreu pendulu (viseću vrbu). Za uređenje svog vrta sada dnevno potrošim do jedan sat. Kasnije će mi trebati puno više jer će na red doći i njega ruža. Posadila sam i novu ružu stablašicu lavaglut, crvenu – piše naša čitateljica i dodaje da joj pomoć u vrtu ne treba jer sve radi sama. A osim njege biljaka i košnje trave, sama i šiša i oblikuje ukrasno grmlje.
Iz Karlovca nam se javlja Tomislav Šimunčić.
– Šaljem vam dio okućnice koju smo uredili supruga i ja uz veliku pomoć njezinih roditelja. Osnovna ideja bila je da na ovoj dolaznoj strani kuće napravimo nešto što će lijepo izgledati, a neće trebati trošiti previše vremena na košnju, uređenje i slično – piše naš čitatelj i dodaje da je u prednjem dijelu okućnice još i magnolija pa treba ukloniti cvjetove kad uvenu i padnu sa stabla.


– Upravo zato smo se odlučili na kombinaciju kamena i zemlje i nastalo je ovo sa slike. Lišće, cvijeće i sve ostalo što padne vrlo lako rješavamo puhalicom – objašnjava T. Šimunčić.

Šaljite fotografije svojih vrtova i radova u njima
I u vašem vrtu ima puno toga za pokazati, a možete se pohvaliti i novim biljkama, stazama, travnjakom, vrtnim jezerom, novom vrtnom garniturom. Za sve vas organizirali smo nagradni natječaj, a sve što morate napraviti jest poslati fotografije kao dokaz te opisati sve što ste dosad napravili. Napišite nam čija je ideja prema kojoj ste uredili svoj cvjetnjak ili kamenjar, što ste u njemu zasadili, gdje nabavljate biljke, kako ih njegujete i tko vam u tome pomaže. Pobjednik nagradnog natječaja osvojit će električnu kosu Stihl. Fotografije i opis svega što ste napravili šaljite na domivrt@vecernji.net ili na Večernji list, Oreškovićeva 6H, Zagreb.

NE PROPUSTITE: Pametno gnojivo otpušta hranivo kad biljci treba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije