Član obitelji

Peti element uveseljava, macinoj igri nema kraja

Peti element uveseljava, macinoj igri nema kraja
Foto: Dom i vrt
1/3
26.12.2012.
u 00:03

Pomažu cvijeću - Oštećene biljke oporavlja i ljubav

Kad je naša čitateljica Vanja Zorić iz Dugog Sela proljetos u svoj dom donijela prve biljke kupljene na sniženju u trgovačkom centru, vjerojatno nije mislila da će joj to spašavanje prijeći u naviku. No, teško joj je bilo gledati odbačene biljke, koje su izdvojene od onih lijepih, oku privlačnih, čekale svoj kraj.

Zajedno s kćerkom, kaže, do sada je od umiranja spasila na desetke odbačenih biljaka. I sve uloženo u njih, a neke su stajale samo jednu kunu, višestruko joj se vratilo njihovom ljepotom. Pokazala nam je to i u svom prvom e-mailu, a neke od biljaka koje je spasila objavili smo prije nekoliko dana.

Čitateljica nam se javila ponovno, a uz neke nove biljke poslala nam je i sliku cvijeća koje je stradalo u njezinu domu, nakon što se oporavilo i već počelo rasti. Za sve je zaslužan kućni ljubimac, mačkica Maza, koju često zovu i petim elementom.

– Uz nas četvero zaista je postala peti član obitelji. Njenu majku moj suprug i kći našli su napuštenu kraj obližnjeg jezera i donijeli je kući.

Kako je moj suprug strastveni ribolovac, šalili smo se da drugi ribiči donose ribe, a on macu – kaže naša čitateljica i dodaje da njihova maza sada ima bezbrižno djetinjstvo i obožava Erbotorium, kako je nazvala svoju kliniku za oporavak biljaka, iako se ponekad u zanosu igranja zaleti i sruši neku od posuda s cvijećem.

Nisu joj to zamjerili, a dok se uništena biljka ne oporavi, za Božić su kuglicama kćeri ukrasile već prije spašene hedere.

Zbog biljaka u lošem stanju nastala klinika za oporavak!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije