u trendu

Ove tri sobne biljke hit su u interijerima, nabavite barem jednu!

mini sobno bilje
Thinkstock
20.04.2021.
u 06:53

Dakle, u koje biljke trebamo ulagati kako bismo osvježili svoje domove?

Bez obzira jeste li ljubitelj lisnatih biljaka ili sakupljač kaktusa činjenica je da su biljke postale vrlo važan dodatak interijeru. Ako želite ažurirati svoju kolekciju, uložite u neku od ove tri biljke koje su hit ovog proljeća. Ispunjavanje naših domova i vrtova biljkama i cvijećem najbolji je način da stvari izgledaju u trendu, a istovremeno pomaže u povećanju raspoloženja i produktivnost. Dakle, u koje biljke trebamo ulagati kako bismo osvježili svoje domove? 

Foto: pixabay

Jedna od najboljih opcija svakako je Monstera Deliciosa koju kod nas često zovu Filodendron, iako ona ne spada u vrstu filodendrona. Ova biljka raste u tropskim prašumama u južnom Meksiku, južno od Kolumbije, a često se uzgaja kao ukrasna sobna biljka. Monstera ima prepoznatljive rascijepljene listove koji izgledaju predivno u svim svojim oblicima. Ako joj uvjeti odgovaraju, narast će do pet metara dugačku lozu sa brojnim zračnim korjenima.

Begonia Maculata također je dobra izbor. To je zimzelena biljka iz porodice Begoniacaea s izraženim bijelo-srebrnim točkama na listovima zbog čega je poznata i kao Polka dot begonia. Mnogobrojni veliki, s gornje strane tamnozeleni, a s donje strane crveni listovi izgledaju poput krila, te izrastaju iz drvenastih stabljika. Najčešće cvjeta od kasne zime do proljeća, prozračnim bijelim cvjetovima smještenim na crvenkastim stapkama.

Foto: pixabay

Alokazija je vrlo popularna sobna biljka zbog svog atraktivnog izgleda, ali je vrlo važno, bez obzira koliko atraktivna alokazija bila, ne zaboraviti da je to otrovna biljka. Sok biljke iritira sluznicu i kožu, pa cvijet držite na sigurnoj udaljenosti.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije