najbolji izbor

Neuništivi trio: Ove sobne biljke nikad vam neće uvenuti, ma koliko ih zanemarivali

H&M Home
09.06.2024.
u 07:00

Svaka od ovih biljaka je otporna i izdržljiva - gotovo je pa nemoguće uništiti ih! Uključene biljke su zamija, ZZ biljka i afrička smokva. Jedino što ove biljke trebaju je malo vode, s vremena na vrijeme

Ako ste od onih kojima sve biljke uvijek uvenu, evo rješenja. Neuništivi trio, set od tri visoke biljke koje odlično podnose zanemarivanje, ponovno je dostupan u H&M Home po cijeni od 249 eura. Svaka od ovih biljaka je otporna i izdržljiva - gotovo je pa nemoguće uništiti ih! Uključene biljke su zamija, ZZ biljka i afrička smokva. Tegle nisu uključene u cijenu.

Foto: H&M Home

Zamija je, podsjetimo, sukulentna zimzelena biljka poznata i pod imenom zamioculas. Dolazi iz istočne Afrike i sve češće svoje mjesto nalazi i u našim domovima. Razlog je, osim lijepog i atraktivnog izgleda i njezina nezahtjevnost. Najbolje će uspijevati ako je stavimo na sunčano, blago zasjenjeno i toplo mjesto, no pazite da ne bude na direktnom suncu. Optimalna temperatura za zamiju je od 20 do 25 stupnjeva. Ako ju nabavite zimi, ne brinite ako ne raste, to će se dogoditi tek u proljeće. Budite oprezni sa zalijevanjem jer zamija ne voli previše vode - jednom mjesečno bit će sasvim dovoljno. Nemojte pretjerivati ni s prehranjivanjem - činite to samo u doba vegetacije.

Foto: H&M Home

Borite li se sa slabim svjetlom u svom domu? Idite na ZZ biljku! Može podnijeti tamniju sobu i još uvijek izgleda sjajno.

Ficus cyathistipula ili afrička smokva nezhtjevna je sobna biljka. Predivni tropski grm koji u autohtonom staništu koji je tropska Afrika može i narasti kao stablo. Nije pretjerano zahtjevna, ne trebate je previše zalijevati, također može ići u polusjenu. Osjetljiva je na nagle promjene temperature.

Foto: H&M Home

Upute za njegu i održavanje: Općenito je pravilo, zalijevajte kada je zemlja suha na dodir i gledajte kako vaši novi zeleni prijatelji bez napora napreduju.

Komentara 1

Avatar Behemot
Behemot
11:06 09.06.2024.

Mogu se brzo uništiti ako se prejako zaliju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije