LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Zeleni trendovi Kućno bilje

Nađite novi originalan dom za svoje cvijeće i začine

Puno starih odbačenih stvari u svome domu možemo iskoristiti i dati im novi život tegli za cvijeće - od starog čajnika, preko tekstila pa sve do čaša i zdjela...
05. lipnja 2020. u 07:00 0 komentara 6673 prikaza
neobične tegle za cvijeće
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/10

Izbor tegli u trgovinama sve je bogatiji i raznovrsniji - osim klasičnih oblika i materijala proizvođači i dizajneri potrudili su se ponuditi i neke posve originalne. Tako sve češće susrećemo posude od vune i drugih vrsta tekstila ili savitljive plastike koja je često prozirna, pa se vidi zemlja u koju je cvijeće posađeno.

Ako niste u mogućnosti osigurati si takav jedan primjerak ili jednostavno želite biti svoji i originalni, onda se osvrnite oko sebe i potražite u starom, odbačenom suđu i drugim predmetima u kući inspiraciju za svoju novu teglu. Usto je možete doraditi decoupage tehikom, ili pak oslikati bojama, oblijepiti perlama.... kako vas već nadahnuće usmjeri.

Ono što trebate imati na umu da bi biljke koje naročito trebaju drenažu, morate prije toga zasaditi u male plastične tegle kroz koje može otjecati voda, kao i činjenicu da im morate osigurati dovoljno zemlje jer neće uspijevati u skučenim posudama.

Nudimo vam nekoliko prijedloga kako starim stvarima - čajnicima, teglama, zdjelama, čašama, automobilskim gumama možete udahnuti novi život i uljepšati svoj stan, terasu, vrt, ulaz.... ili stare i dotrajale tegle obnoviti omatanjem u tekstil.

neobične tegle za cvijeće | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

neobične tegle za cvijeće | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

neobične tegle za cvijeće | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

karanfil Najmirisnija ljetnica Karanfili će na balkonu ili prozorskoj dasci osvajati bojom i mirisom repa daikon crna repa RADOVI U LIPNJU Zasadite ljekovite i ukusne repe: običnu, crnu, ciklu te daikon kuća LJEPOTICA NA 3 KATA Elegantna vila čiji spoj arhitekture i dizajna nikoga ne ostavlja ravnodušnim
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.