Jedinstvena tvornica čokolade u Križevcima, Podravkin muzej Prehrane, puno zanimljivih radionica na temu ljepote, zdravlja i mode, grad u kojem je gastro hit kopriva, prekrasna priroda u kojoj dominiraju Dravski peski i moćna rijeka Drava samo su neki detalji u kojima su uživale brojne žene na devetom Women's days by modniALMAnah eventu kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko.
Nevjerojatno ali, popularnu tvornicu čokolade u Križevcima vodi žena, na najveselijem OPG-u ovog kraja je glavna i odgovorna žena, tri žene vode hotel u srcu Koprivnice, jedna je žena na čelu Koprivničkog Komunalca osmislila najzdraviji fast food u Hrvatskoj Smutek, žene su držale beauty radionice tijekom vikenda pokazujući kako svaka žena može biti lijepa, njegovana i zdrava.
Žensko putovanje je počelo u Križevcima, u prekrasnoj tvornici čokolada Hedona u kojem je priču o čokoladi i ručno rađenim pralinama ispričala direktorica Alemka Lončar. Kako je to bila prva stanica nakon napornog radnog tjedna, šećer je podignut na zdrav način i to Corina Gold funkcionalnom čokoladom s polifenolima koja se proizvodi samo u ovoj tvornici. Samo nekoliko kilometara dalje grupa je upoznala još jednu uspješna Križevčanku - Jasminu Rakić Horvat koja je otvorila vrata svog prekrasnog OPG-a Seoski turizam Rakić, poznatog po odličnoj hrani i zabavi. Na stolu su se tako našle prave delicije - od zlevanke s koprivom, domaćeg sira u bučinim košticama, finih slanih i slatkih štrudli.
Baza putovanja bila je Koprivnica, prekrasan pitoreskni gradić koji u ovom tjednu (4.11) slavi svoj 665.rođendan! Nalazi se između pobrđa Bilogore s južne strane, obronaka Kalnika s jugozapada i močvarnih terena koje je stvorila rijeka Drava. Kroz grad prolazi istoimeni potok po kome je Koprivnica i dobila ime, a stanovnici Koprivnice u fokus stavljaju koprivu kao biljku od koje se može napraviti puno slanih i slatkih specijaliteta. Neke od njih na stol je stavila kuharica, članica Hrvatske gastro reprezentacije Nikolina Lončar iz hotela Zlatan koji je bio domaćin ovog putovanja. Zanimljivo je da i njega vode tri žene, među kojima je i Nikolina. Uz fine delicije s koprivom, savršeno se sljubila Stručić Graševina 2020 koja je na ovogodišnjem Decanterovom natjecanju osvojila je brončanu medalju.
Nakon jutarnjeg bavljenja tipično ženskim temama, vrijeme je bilo za obilazak Podravkinog Muzeja Prehrane koji priča priču o tradiciji proizvodnje hrane na ovom području. Vodič kroz postav muzeja Vjekoslav Indir tako je ispričao priču o prvoj juhi u kocki i vrećici, najpopularnijim Podravkinim proizvodima - marmeladi (i prvoj reklami) i Vegeti. Da se u Podravini dobro kuha (i jede) pokazala nam je još jedna super žena - članica uprave tvrtke Komunalac, Dubravka Horvat koja je servirala ručak na gradskoj tržnici. Da, dobro ste pročitali - gradska tržnica u Koprivnici krije prekrasnu gastro oazu Smutek, koji je zamišljen kao zdravi fast food u kojem se svaki dan može pojesti nešto svježe pripremljeno od proizvoda s tržnice.Što se našlo na stolu tog dana? Sendvič s placa, salate od ječmene kaše, prosa, hajdinske kaše, zlevanka, wok.
Prekrasno sunčano poslijepodne ženska grupa je provela u istraživanju Koprivnice u društvu vodiča Nikole Barbarića, koji je u jednom trenutku zastao kod nekadašnje koprivničke tvrđave (u obliku je četverokuta s ugaonim bastionima iz 16 stoljeća) čija je vrata otvorio dželat, pričajući priču o Renesansnom festivalu koji se tradicionalno održava u Koprivnici svakog ljeta.
Nakon dva podravska grada, Križevaca i Koprivnice, nedjelja je bila u znaku prirodnih ljepota ovog kraja. Prije istraživanja Dravskih pesaka (kojeg karakterizira prirodni fenomen - pustinja podno Papuka i moćna Drava) Garnier je u fokus stavio jedan super proizvod i za putovanje - kruti šampon rađen od najboljih prirodnih sastojaka pakiran u 100% recikliranoj ambalaži.
Dravski Peski su apsolutni prirodni fenomen u Hrvatskoj. Fini sitni pijesak jednostavno mami na istraživanje, u čemu nam je pomogao direktor Turističke zajednice područja Dravski peski, Alen Janći. Ne krijući ljubav prema svom poslu, ali i kraju u kojem živi, Janći je u obilasku Dravskih pesaka pokazao ljepotu rijeke Drave, ali i predstavio jedinstveni event ususret Martinju - Martinjska meša održana u podrumu restorana Royal u Kloštar Podravskom. Na stolu restorana Royal našle su se domaće delicije sljubljene s pet vinskih etiketa vlasnika Ivana Korena , među kojima je bilo teško odabrati najbolju. Da su vina ovog kraja posebna, žene su zaključile i u vinariji Šipek u kojoj je vlasnik vinarije Matej Šipek ispričao priču o Plamenki - najstarijoj živućoj sorti vinove loze na svijetu koja uspijeva samo u pjeskovitoj Podravini.