Pobjednička titula

FOTO Ovo su najljepši školski vrtovi!

FOTO Ovo su najljepši školski vrtovi!
Foto: Dom i vrt
1/4
23.11.2012.
u 20:57

Ovaj jedinstven izbor pokrenut je u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskog radija prije 17 godina

Na HRT-u u studiju „Bajsić“ u petak je održana svečanost proglašenja „NAJLJEPŠIH ŠKOLSKIH VRTOVA“ na kojoj su nagrađeni najuspješniji mladi vrtlari i njihovi učitelji iz škola diljem Hrvatske. Nagradu za najljepše obnovljen vrt na području od posebne državne skrbi osvojila je osnovna škola „Dr. Franje Tuđmana“ u Belom Manastiru.

OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA, Cista Velika, pobjednik Primorske Hrvatske

Pobjednička titula za područje primorske Hrvatske pripala je osnovnoj školi „Ivana Gorana Kovačića“ u Cisti Velikoj, a za najljepši vrt u području kontinentalne Hrvatske nagrađena je osnovna škola „Viktora Kovačića“ u Humu na Sutli, koja je osvojila Zlatnu povelju HRT-a.

OŠ IVANA GORANA KOVAČIĆA, Cista Velika- pobjednik Primorske Hrvatske

Najuspješnije mlade vrtlare i njihove učitelje svojim su nastupom zabavili Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda, sopranistica Lidija Horvat Dunjko, pjevač zbora HRT-a Miroslav Živković te mažoretkinje kluba „Unity S“.

Ovaj jedinstven izbor pokrenut je u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskog radija prije 17 godina, a danas u njemu sudjeluje stotine osnovnih i srednjih škola. U međuvremenu su neki od njihovih vrtova postali prava turistička senzacija za domaće i strane goste koji ih sa zanimanjem razgledavaju i dive im se, poručuju s HRT-a.

OŠ VIKTORA KOVAČIĆA, Hum na Sutli, pobjednik Kontinentalne Hrvatske

Inicijatorica projekta, urednica i novinarka Hrvatskoga radija Lidija Komes objasnila kako je ideja niknula iz ljubavi prema djeci i uvjerenja da najmlađi mogu ispraviti greške nas odraslih te više voljeti i poštovati prirodu.

– Najljepši školski vrtovi u stvari su jedinstvene cvjetne radionice na otvorenom u kojima djeca kroz igru uče kako uzgojiti autohtono i domaće bilje, upoznaju ljepote vlastitog kraja i vrtova u svim regijama Hrvatske – dodala je Lidija Komes. Projekt „Najljepši školski vrtovi“ prepoznat je i u Europi. 2005. godine nagradila ga je „Europska federacija turističkih novinara“ za jedinstven ekološko-edukativan pristup mladima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije