izložba cvijeća

Do nedjelje možete posjetiti Floraart, a evo zašto biste trebali!

Robert Anić/PIXSELL
19.05.2022.
u 14:51

Kao i obično posjetitelji mogu nabaviti proljetne sadnice, sobno bilje, sadnice ukrasnog drveća iz hortikulturne i cvjećarske ponude po pristupačnim cijenama

Sljedeća tri dana u svom rasporedu pokušajte naći vremena i otići do zagrebačkog Bundeka, na 56. Floraart. Danas je gradošalenik Tomislav Tomašević svečano otvorio ovu međunarodnu izložbu cvijeća uz koju ide i popratni sajam na kojem domaći proizvođači cvijeća i popratne industrije predstvaljaju zaista bogat asortiman.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ukupno je izloženo više od 100 tisuća sadnica, a cijene kreću od par kuna za sezonske sadnice, 15 kuna su sadnice suncokreta, hortenzije možete naći od 40 do 60 kuna...

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Tu sui brojne cvjetne instalacije koje oduzimaju dah, a dah su oduzimale i kreacije domaćih florista koji su se natjecali u pet tema.

Jedna od atrakcija ovogodišnjeg Floraarta je i predimenzionirani stručak cvijeća, smješten u jednoj od izložbenih kupola. U najvećoj kupoli bit će odžavane brojne radionice, a najviše pažnje privlače radionice korejskog wagonga. Kažu da ovo korejsko umijeće aranžiranja cvijeća obilježava duboka estetika jednostavnosti, ali i grandioznosti. Posjetitelji ovogodišnjeg Floraarta imat će jedinstvenu priliku upoznati tajne Wagonga kroz nekoliko radionica posebne gošće Kang Yong-Soon. Ova iznimna suradnja predstavljena je danas na svečanom otvorenju Međunarodne vrtne izložbe Floraart 2022. na kojoj su nazočili i Marija Vučković, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede, Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Hong Seong Wook, veleposlanik Republike Koreje i Damir Grgić, voditelj Podružnice Zrinjevac u Zagrebačkom holdingu.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

”U proizvodnji cvijeća Hrvatska je deficitarna. Međutim, ovdje mogu reći da će u sljedećem višegodišnjem financijskom razdoblju taj sektor dobiti veću i značajniju podršku. Njegova vrijednost nije samo u proizvodnji, nego i u posebnom skladu koji unosi u naše živote,“ rekla je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Na više od 300 tisuća četvornih metara Bundeka izlaže 180 domaćih i inozemnih izlagača. Grad Zagreb prepoznao je gospodarsku, turističku i promotivnu vrijednost Floraarta te će i nadalje pružati svestranu podršku, naglasio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba i dodao: ”Osobno smatram da je potreba čovjeka za prirodom usađena u njegovo biće, a danas je ta potreba jača i izraženija nego ikada. U današnje vrijeme, pored svih nesretnih okolnosti koje nas okružuju ovo šarenilo boja i mirisa može nam pomoći da svoje misli usmjerimo na nešto pozitivnije.”

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Hong Seong Wook, veleposlanik Republike Koreje rekao je kako se ove godine obilježava 30. godišnjica diplomatskih odnosa između Koreje i Hrvatske te kako se iskreno nada da će ova suradnja znatno zbližiti dvije zemlje.

1/12

Damir Grgić, voditelj Podružnice Zrinjevac, istaknuo je kako će se posjetitelji uz svakodnevna predavanja, radionice, dječje predstave i igraonice, upoznati s bogatstvom biološke raznolikosti i uživati u bojama i mirisima na jezeru Bundek.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Za najmlađe je organiziran Floragrad u suradnji s Laboratorijem zabave na kojem će uživati u kreativnoj izradi cvijeća svakoga dana na temu drugog kontinenta. Pop Up Summer Garden donosi zabavu i gostovanja poznatih DJ-eva.

Kao i obično posjetitelji mogu nabaviti proljetne sadnice, sobno bilje, sadnice ukrasnog drveća iz hortikulturne i cvjećarske ponude po pristupačnim cijenama. Ulaz na izložbu i sva predavanja, radionice i natjecanja je besplatan, a izložba je otvorena do nedjelje, od 9 do 21 sat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije