uradi sam

Tri genijalna prirodna recepta za rast i zaštitu biljaka, u vrtu i na balkonu

trikovi za uzgoj vrt cvijeće povrće kopriva
Thinkstock
18.05.2022.
u 13:08

Bavite li se vrtlarenjem iz hobija i želite imati organski vrt, bilo da je riječ o cvijeću ili povrću, dobro je znati napraviti u kućnoj radinosti pripravke koji na biljke djeluju kao stimulatori

Bavite li se vrtlarenjem iz hobija i želite imati organski vrt, bilo da je riječ o cvijeću ili povrću, dobro je znati napraviti u kućnoj radinosti pripravke koji na biljke djeluju kao stimulatori. Donsoimo stoga tri recepta naših starih koji djeluju kao stimulatori na rast biljaka, s koprivom, aloe verom i medom.

Foto: pixabay

Šaku osušene koprive valja potopiti u litru vode. Potopljena kopriva stoji oko 10 dana, a dobijenu tekućinu razrijedite s vodom, u omjeru 1:3. Ovaj pripravak osigurat će brz rast mladih biljaka i povećati otpornost prema bolestima i štetočinama  (lisne uši).

Foto: pixabay

Ako se odlučite na med, evo što vam je činiti: U pola litre tople vode ratopite pola žlice pravog prirodnog meda. Za bolje ukorenjavanje, izdanke držati u ovom pripravku  do šest sati, dok se lukovice drže potopljene od jednog sata do 12 sati, ovisno o veličini. Nakon potapanja nije potrebno ispiranje ili brisanje sadnog materijala.

trikovi za uzgoj vrt cvijeće povrće kopriva
1/14

Ako doma imate sok od aloe vere, u staklenci razmutite žlicu soka aloe vere u 250 ml tople vode. Poklopljeno ostavite tjedan dana na hladnom i mračnom mjestu. Nakon toga razrijedite s 4 litre vode. Izdanke držite u ovoj otopini šest sati, a lukovice do 12 sati, ovisno o veličini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije