Insajderski trikovi

Trikovi za povećanje vrijednosti nekretnine

stan
Foto: Promo fotografije
1/4
21.02.2014.
u 00:00

Kada vam dolaze potencijalni kupci, upalite sva svjetla – dom će izgledati prostranije

Birati stan je kao ljubav na prvi pogled. Mi smo emocionalna bića i reagiramo na ono što vidimo. Jednostavno znate kada ste se zaljubili u prostor i da u njemu želite provesti iduće desetljeće. Stoga, ako prodajete nekretninu, potrudite se da vaši kupci već na ulazu pomisle da su našli idealan dom. Za stjecanje prvog dojma potrebno je otprilike minutu. To je vrijeme koje imate da kupca impresionirate svojim stanom i malim trikovima ga uvjerite da je vaš stan ili kuća baš ono što traži. Ono što većina kupaca na tržištu traži jest prostor koji odskače od onoga na što su navikli vidjeti u oglasniku. Predlažemo vam nekoliko pametnih trikova koji će vam pomoći da uz minimalnu intervenciju postignete maksimalan učinak.

Proučite konkurenciju
Bitno je znati što se nudi na tržištu, stanovi i kuće koji dulje stoje u oglasnima neprodani primjer su onoga što loše prolazi na tržištu. Stavite se u poziciju kupca i razmislite što bi vas odbilo kod kupnje doma.

Riješite se suvišnog namještaja
Ako prodajete stan u koji ste stavili namještaj od tri generacije svoje obitelji, kupac će dobiti dojam da ima manje kvadrata nego što je stvarno stanje. Izbacite iz prostora nepotrebne komode, “preteške” tepihe, bakine lustere, očistite police i staklene vitrine od detalja. Bitno je da kupac doživi prostor, a ne namještaj.

Foto: Promo fotografije

Investirajte
Zahtjevi kupaca nekretnina zapravo su vrlo jednostavni i predvidivi. Puno svjetla, dobar raspored, ali gotovo uvijek će ih impresionirani prostor koji izgleda novo, uređeno i moderno. Na raspored i količinu prozora ili orijentaciju stana ne možete utjecati, ali ono što možete jest skinuti teške zavjese i zamijeniti ih prozračnim bijelima. Isto tako bitno je shvatiti da je boja vaš najveći saveznik koji će dotrajale pločice učiniti novim, požutjele zidove osvježiti, stolariju, kuhinju i ormare posve obnoviti. Koristite li za zidove Light&Space boju, ona će prostor čak i vizualno povećati.

Foto: Promo fotografije

Krenete li od kupaonice, koja obično iziskuje najveću investiciju pri obnovi, to ne mora nužno biti tako. Kade i umivaonike vrlo jednostavno možete samostalno emajlirati, podne i zidne pločice također se jednostavno boje bez brušenja. Bitno je prvo nanijeti pretpremaz te nakon toga na podne pločice nanijeti Floor Sheald boju, dok za zidove možete odabrati više vrsta boja, samo je bitno da su perive.

Poigrajte se dekoracijama
Detalji čine veliku razliku. Nove zavjese, prekrivač na kauču, jastuci, stolić za kavu, tepih u kupaonici ili hodniku, slike na zidu, to su sitnice kojima možete u jednom danu i s minimalnim budžetom napraviti makeover stana. Razmišljajte na način da ti novci nisu bačeni, detalje koje ste kupili za makeover možete iskoristiti kasnije u nekom drugom prostoru

Foto: Promo fotografije

Investirajte u ormare i kuhinju
Kod selidbe danas kupci rijetko sele ormare, a još rjeđe kuhinju. To su komadi namještaja koji se rade po mjeri pa je najbolje da ostanu u prostoru za koji su bili dizajnirani. Ako vam je nova kuhinja prevelika stavka u budžetu razmislite o promjeni ili bojanju kuhinjskih fronti i radne plohe. Stari ormar možete i samo obojiti u neku moderniju boju koja će mu dati svjež i nov izgled.
Jednom kad krenete s renoviranjem stana možete posve promijeniti stil uređenja i obnoviti prostor tako da ćete i sami poželjeti ostati u njemu.

Savjeti:
1. Kupac već u prvoj minuti formira odluku o tom sviđa li mu se i koliko vaš stan ili kuća pa se potrudite da prvi dojam vaše nekretnine bude što bolji
2. Proučite konkurenciju tako da vaš stan bude drugačiji od onog što se nudi na tržištu
3. Investirajte u detalje koji mogu posve promijeniti izgled i stil uređenja


Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
08:14 21.02.2014.

Najbolji savjet: Smanjite cijenu i prodati ce te sve..Svaka roba nadje svog kupca -po uvjetom da cijena odgovara ;-)

Avatar darkkati
darkkati
09:08 21.02.2014.

sve ofarbati

2X
2Xgeneral
10:59 21.02.2014.

Koliko para - toliko muzike!! Uvjek bilo i bit će!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije