Hrvatska kvaliteta

Sve više ljudi bira manje kvadrata, mobilne kućice pravi su hit!

Foto: Nord
1/3
22.10.2019.
u 07:26

U proteklih šest godina samoborska tvrtka Nord prodala je više od 1700 mobilnih kućica, a duž cijele Hrvatske nalazi se više od 500 kampova s mobilnim kućicama, što hrvatsko tržište čini izrazito otvorenim za ponudu, ali i potražnju mobilnih kućica

NOMAD mikro kuća od nordijskog drveta prostire se na 50 metara kvadratnih, a dostupan je i dodatni kat od 20 metara kvadratnih. Mobilnu kućicu morat ćete sastaviti sami, a dodatni zidovi i stepenice dodatno se i naplaćuju.

Kućica je dostupna na svjetskoj online trgovini Amazon, ali mi smo pronašli i nekoliko mobilnih kućica proizvedenih u Hrvatskoj.

Specifičnog su izgleda, ali mobilne se kućice specifično i izrađuju. Naime, postavljene su na kotače i podvožje, a na njima bi prema zakonu trebali i ostati, navode iz samoborske tvrtke Nord.

Naše kućice teže preko 7 000 kilograma, na čeličnoj su šasiji koja teži više od tisuću kilograma i postavljene su na dvije osovine. Kotači im zapravo služe za prijevoz unutar kampa, a do kampa se prevoze posebnim prijevozom koji se najčešće odvija noću - kazala je Iva Jurković iz Norda.

Na vrijeme proizvodnje mobilne kućice najviše utječe razvoj tehnologije potrebne za proizvodnju zidova i konstrukcije, a sam proizvodni ciklus Nord mobilne kućice traje sedam dana.

Foto: Nord

Poslujemo prema pravovremenom principu, odnosno od izuzetne nam je važnosti da nas dobavljači prate u stopu i na vrijeme dostavljaju svoje proizvode. Ukoliko samo najmanji djelić kućice nedostaje, ona ne može izaći iz pogona i proizvodnja se zaustavlja - kazala je.

Proizvodno najizazovnija kućica, tvrde iz Norda, bila je ona za potrebe sajma Sun u Riminiju.

Foto: Nord

Kućicu Stellar radili smo od drugačijih materijala i s puno vise sofisticirane tehnologije što nam je bilo izazovno implementirati. Kod nje smo mijenjali čak i samu konstrukciju kućice jer su njeni zidovi morali što više sličiti na svemirski brod - objasnila je.

Foto: Nord

Za razliku od kućice s Amazona, Nord kućice montiraju se kroz par sati jer se njihova montaža odnosi na priključenje struje, vode i plina na priključke koje je pripremio vlasnik kampa ili parcele.

Više od 90 posto Nord mobilnih kućica montiraju naši kooperanti, sve iz razloga kako bismo imali kontrolu nad tim procesom, smanjili broj nepotrebnih reklamacija zbog krive montaže i kupcu omogućili brže i neometamo korištenje kućice - tvrdi Jurković.

U proteklih šest godina prodali su više od 1700 kućica, a duž cijele Hrvatske nalazi se više od 500 kampova s mobilnim kućicama što hrvatsko tržište čini izrazito otvorenim za ponudu, ali i potražnju mobilnih kućica, tvrde.

Osim za hrvatsko tržište, Nord mobilne kućice i izvozi.

Za sada izvozimo u Austriju, koja je vrlo otvorena za mobilne kućice. Iako s nešto manje kampova, Austrija ima cjelogodišnji turizam i trebaju im takve kućice. Prije tri godine proizveli smo prvu zimsku kućicu s podnim grijanjem i ojačanjima u krovu zbog tereta snijega, smjestili je na samo skijalište. Drugo izvozno tržište nam je Švedska, ali tamo ulazimo na mala vrata. Švedsku svakako smatramo velikim potencijalom kojem ćemo ubuduće pridavati puno više pažnje - zaključuje.

Komentara 3

GR
gragakarlovac
16:43 22.10.2019.

Buhahahaha, Hrvati postali “trailer park” narod...daleka je Amerika! ahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije