Spremni za kupnju

Šest najboljih stanova do 50m2 u Zagrebu

stan50
Foto: Promo fotografije
1/16
29.05.2014.
u 12:15

Stanovi do 50 m² najpopularniji su na tržištu nekretnina. Donosimo vam izbor najljepših u ponudi agencija

Pri kupnji prve nekretnine većina kupaca odlučuje se za stanove do 50 metara četvornih. Iako se zapravo ne radi o najtraženijim kvadraturama, najpopularnije su zbog omjera cijene i onoga što se u sklopu nje dobije. Naime, većina onih koji krenu pretraživati tržište nekretnina u Zagrebu traži stanove od 60-ak kvadrata, no te se kupnje nešto rjeđe realiziraju. Stanovi površinom manji desetak kvadrata često nude jednak broj prostorija i solidne uvjete za kvalitetan život, a jeftiniji su za deset do 15 tisuća eura i više.

– Stanovi do 50 metara četvornih traženi su, ali ne najtraženiji na tržištu. No, zato su među najprodavanijima. Još ako imaju balkon, ostavu, parkirno mjesto ili su u blizini tramvajske zone, pedeset posto kupaca odlučit će se upravo za njih – objašnjava agent za nekretnine Boro Vujović iz agencije Opereta nekretnine.

Cijena kvadrata ovisi o standardnim faktorima kao što su pozicija, blizina raznih sadržaja, vrtića, škola, centra grada, javnog prijevoza, je li stan renoviran ili su mu potrebne preinake...

– Nezahvalno je govoriti koja je prosječna cijena kvadrata, ali recimo da varira od 1300 do 2000 eura za četvorni metar. Naravno da stan u Novom Zagrebu i onaj u centru ne koštaju jednako, a razliku čini i to radi li se o novogradnji ili je zgrada starija – dodaje Vujović.

Najčešći kupci stanova ovih dimenzija su mlađi samci i mlade obitelji.

– Važan im je raspored prostorija. Spavaća soba treba biti tolika da stane krevet i ormar, no da ne zauzima previše prostora. Puno im je važniji prostrani dnevni boravak gdje se odvija većina života.

Horvaćanska

Foto: Promo fotografije

Simpatični, moderni dvosobni stan sa ženskim štihom nalazi se na drugom od sedam katova zgrade sagrađene 1998. u Horvaćanskoj ulici. Površina 40 m², cijena 1625 € (Opereta nekretnine)

Stara Trešnjevka

Foto: Promo fotografije

Stan u širem centru Zagreba površine 42 m² idealan je za mladi par. Sastoji se od spavaće sobe, kuhinje s blagovaonicom, kupaonice i hodnika. Nalazi se na trećem od četiri kata i ima lift, a zgrada je građena 1997. Klimatiziran je, ima protuprovalna vrata te je potpuno namješten i takav se prodaje za 1785,71 € po kvadratu. (agencija Biliškov nekretnine)

Knežija

Foto: Promo fotografije

Stan od 43 m² smješten na tik uz križanje Zagrebačke avenije i Savske ceste dobra je prilika za studente i mlade ljude zbog neposredne blizine brojnih sadržaja i centra grada. Nalazi se na 6. katu zgrade (2006.) s liftom, a sastoji od dnevne i spavaće sobe, kuhinje i velikog balkona na kojem je i malo spremište. Mladenački je namješten, a sav je namještaj u cijeni od 1936 €/m². (Orbit nekretnine)

Vrapče - Podsused

Foto: Promo fotografije

Prednost je ovog stana od 47 m², smještena u neposrednoj blizini Ilice, parking ispred zgrade uračunat u cijenu, kao i ostava. Nalazi se na drugom od pet katova zgrade građene 2007. godine, s liftom. Dobro je rješenje za mlade obitelji s jednim djetetom zbog blizine vrtića, osnovne škole, ljekarne, tržnice te javnog prijevoza. Orijentacija je istok-zapad. Cijena kvadrata je 1542,55 €.(agencija Kastel Zagreb)

Nova cesta

Foto: Promo fotografije

Jednoipolsoban stan na Trešnjevci jako je funkcionalan. Zatvorenom lođom dobio se dodatni mali prostor, a postoji i spremište od 2 X 2 m. U krugu od pet minuta hoda su škola, vrtić, tržnica, bazen, igrališta pa sjajno dođe za mladu tročlanu obitelj. Do centra grada samo je nekoliko tramvajskih stanica tako da je idealan i za mlade ljude. Zgrada je sagrađena 2011. godine. Površina stana je 44 m², a cijena kvadrata 1795 €. (Opereta nekretnine)

Foto: Promo fotografije

Stančić od 27 m² (plus galerija 13 m²) na zagrebačkom Bijeniku, okružen zelenilom i izvan gradske vreve, idealan je za samce ili mlade parove bez djeteta. Nalazi se na trećem katu, u potkrovlju urbane vile. Grijanje je podno i na strujni radijator. Nudi i parkirno mjesto, orijentiran je sjever-zapad i potpuno namješten. Cijena kvadrata je 2172 €. (Orbit nekretnine)​

Ključne riječi

Komentara 3

NE
neverane
18:48 29.05.2014.

Po čemu su ovo šest najboljih stanova? Osobno, ocijenio bih i kao malo više prosječne , a novinaru platio tečaj iz estetike.

NE
neki
08:29 30.05.2014.

"Sastoji se od spavaće sobe, kuhinje s blagovaonicom, kupaonice i hodnika. " Dakle, nema ni dnevnog boravka...

DU
Deleted user
08:33 30.05.2014.

ovo je samo reklama. doduša loša, ali slično sam vidio i u običnim novinama... nema telefona i adrese...ali osnovno je tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije