Home exchange

Ponudite kuću na Lošinju za stan u srcu Pariza

home exchange
Foto: Arhiva VL
1/3
15.03.2014.
u 00:00

Popularni servis za traženje besplatnog smještaja u svijetu dostupan u Hrvatskoj

Rado biste proveli vikend u Parizu, surfali na valovima pred kalifornijskom obalom, upoznali tople mirise i boje Južne Amerike, ali za to nemate novca. Za ostvarenje sna možda je dovoljno samo nekoliko klikova mišem. Naime, i u Hrvatskoj je otvoren ured najvećeg svjetskog portala za zamjenu smještajnih kapaciteta – www.homeexchange.com. Na toj stranici nalazi se više od 50 tisuća domova koji se nude u razmjeni.

Foto: Arhiva VL

Mladi bračni par iz Pariza nudi svoj dvosobni stan u četvrti Belleville od 12. do 21. travnja

Od 3 do mjesec dana
U njima, prema dogovoru s drugom stranom, može se besplatno stanovati 3, 10 ili možda mjesec dana. Dovoljno je pregledati stranice, ponuditi svoj stan, vikendicu ili kuću, odabrati željenu destinaciju, poslati upit. I bez brige, za samo nekoliko minuta sigurno ćete imati nekoliko ponuda, to više što je Hrvatska jedna od najtraženijih odredišta i preko ovog portala.
Cijeli projekt živi u svijetu više od 20 godina, a prema riječima njihovih vlasnika, Eda Kushinsa, Jima Pickella i Williama Heinzera, koji su i sami došli pozdraviti otvaranje ureda u Hrvatskoj, iskustva su s takvih putovanja neprocjenjiva, prilika za nova prijateljstva, upoznavanje običaja i ljudi i jeftino putovanje svijetom. Otvaranjem ureda u Hrvatskoj omogućeno je 24-satno komuniciranje sa zaposlenim agentima koji nude pomoć i odgovaraju na sve upite.

Foto: Arhiva VL

Moderno uređen stan u potkrovlju u njujorškoj četvrti SoHo slobodan je od 26. lipnja do 18. srpnja

Za ulazak na portal potrebno je platiti i članarinu od 39 kuna mjesečno, a od 15. ožujka kreće i promotivna kampanja s Mastercardom koji će svojim članovima ponuditi besplatnu članarinu za godinu dana.

Koliko će razmjena obaviti, ovisi isključivo o želji za putovanjima.

Dobra iskustva
Prema riječima osnivača i vlasnika, u razmjenama nije zabilježeno nijedno loše iskustvo, a nema ni straha da se vaša nekretnina nekome neće dopasti. Važno je napomenuti da se ne gleda na reciprocitet u kvadraturi, položaju, ekskluzivnosti ili opremljenosti nekretnine koja se nudi. Stoga, apartman u Malom Lošinju, vikendicu u Zagorju ili imanje u Slavoniji itekako možete razmijeniti na prekrasnu vilu na Azurnoj obali, apartman na nekom od skijališta ili stan u nekoj od metropola.

A evo i nekoliko zanimljivih podataka – prema istraživanju koje je proveo portal Home Excange, samo u Parizu nudi se oko 2800 stanova, a to je kapacitet koji nema nijedan svjetski hotelski kompleks.

Najviše putuju Danci, Finci, Norvežani i Švedi, Novozelanđani i Australci. Po obrazovnoj strukturi uglavnom intelektualci. Zanimljivo, među njima je najviše profesora. Tražilica Home Excange dostupna je na 15 jezika.

Komentara 2

LO
loza
21:53 15.03.2014.

obrazovna struktura intelektualac može napisati samo balkanac:) intelektualci se čude zašto se intelektualcem postaje ... obrazovanjem:)

Avatar ludi kekec
ludi kekec
22:23 15.03.2014.

ovo je pravo otkriće tople vode!!! koncept koji je bio jako popularan prije 25 godina pod nazivom "time sharing", sada se nudi kao nešto novo. a zašto je propao? pa zato što nudi nešto što ustvari rijetko tko može iskoristitiiti - što mi vrijedi mogućnost besplatnog boravka 2 mjeseca u kući na Haitiju, kad me put do tamo košta pet puta više od tog besplatnog boravka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije