Za on-line generaciju

FOTO Prvi smo zavirili u zagrebački art hostel Like. Evo kako izgleda!

FOTO Prvi smo zavirili u zagrebački art hostel Like. Evo kako izgleda!
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/8
26.06.2013.
u 20:37

Hostel na 700 kvadrata ima 16 soba, dvo etažni apartman i 84 ležajeva

Zagreb ima svoj art hostel! Prije nekoliko dana otvoren je na prestižnoj zagrebačkoj adresi, u strogom centru grada, na križanju Draškovićeve i Vlaške. Uz samu lokaciju, ono što ga čini tako posebnim jest svakako njegov atraktivan i moderno uređen interijer s biranim dizajnerskim komadima namještaja. Srce novog hosrtela Like jest lobby s ugodnim kafićem, ali i opremljeno PlayStation konzolama, LCD televizorom i prijenosnim notebook računalima za besplatno surfanje. U hostelu, koji se proteže na oko 700 četvornih metara, ima 84 ležaja i 12 pomoćnih kreveta, smještenih u 16 soba.

Neke od njih su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom i sanitarnim čvorom. Gostima je na raspolaganju i jedan dvoetažni apartman te nekoliko soba s većim brojem ležaja.

Drvo, čelik, pleksiglas

Idejni tvorac i glavni savjetnik za dizajn hostela glazbenik je Davor Pekota, bivši frontmen grupe Forum. On je za uređenje Like hostela odabrao vrhunsku talijansku opremu, a dobar dio namještaja rađen je prema njegovim idejama i zamislima.

Izrada namještaja po mjeri povjerena je jednoj od zadarskih tvrtki, a odlikuju ga fine čiste linije i svijetle boje.

Uz dnevno svjetlo koje u interijer ulazi kroz velike prozore, pomno je odabrana i rasvjeta s dizajnerskim potpisima. Svi lusteri i rasvjetna tijela su unikatni, a u hostelu se nalazi i svjetlosna instalacija „Igra svjetla“ poznatog akademskog kipara i grafičara Hame Čavrka.

– Ideja vodilja bila je napraviti hostel koji neće biti samo mjesto za prespavati. Mjesto koje će, osim funkcionalnosti, pružiti ugodan ambijent i gostu dati višu dimenziju. Hostel Like kombinacija je hostela i hotela koja pruža uz komforan smještaj u vizualnom smislu više ugođaja – naglašava Davor Pekota, suvlasnik hostela/hotela.

U hostelu Like prevladavaju bijela, crna i crvena boja, a korišteni materijali uglavnom su drvo te kombinacija drva, čelika i pleksiglasa.

– Svaki dio interijera meni se čini poseban i zanimljiv na svoj način. Lobby u kojem dominira velika svjetlosna instalacija i šank obložen lakobel crnim staklom izgleda i moderno i šarmatno. U sobama su velike grafike Hame Čavrka, koje se na zidovima doimaju poput tapeta, u pomalo rustikalnom potkrovlju šarm sobama daju stare grede, a posebno mi se sviđa hodnik obojen u crno s velikim brojevima na vratima soba – otkrio je Davor Pekota.

Gosti cijele godine

Dio soba hostela na je prvom, a dio u potkrovlju. Te dvije etaže povezane su raskošnim stubištem. Neke sobe imaju i svoje galerije. Na podu cijelog prostora postavljen je otporan 10 mm debeli laminat boje mahagonija. Dio zidova obložen je drvenim oblogama.

Sve su sobe prostrane i sve se doima ugodno i prozračno. Prozori su zasjenjeni modernim zavjesama, a kupaonice, njih 21, opremljene su tuš-kabinama i funkcionalnim kupaonskim namještajem. U lobby su pak smještene perilice i sušilice za rublje.

U hostelu/hotelu Like, očekuje se, gosti će dolaziti tijekom cijele godine pa će i ova vrijedna investicija u prepoznatljivoj zagrebačkoj zgradi građenoj početkom 1900. godine biti ekonomski opravdana.

NE PROPUSTITE: Domaći proizvod – putujte po Hrvatskoj s kućicom na kotačima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije