LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Nekretnine Insajderski trikovi

Arhitekti se uključuju u sanaciju posljedica potresa u Zagrebu

Komora arhitekata je obavijestila Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske o spremnosti brojnih članova da pomognu svojim stručnim znanjima u ovoj konkretnoj situaciji
24. ožujka 2020. u 09:27 0 komentara 251 prikaza
zgrada
Foto: Thinkstock

Hrvatska komora arhitekata pozvala je sve svoje članove koji imaju stručna znanja iz područja rekonstrukcija i sanacija, iskustvo na projektiranju, gradnji ili nadzoru nad takvim zahvatima da se volonterski priključe radu timova koji će na terenu procjenjivati štete od razornog potresa koji je pogodio Zagreb, a po potrebi sudjelovati i u drugim aktivnostima u sanaciji ovih šteta.

zgrada | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Već u prvih sat vremena javili su se brojni arhitekti - volonteri na poziv, a brojka članova koji su spremni pružiti stručnu pomoć Gradu Zagrebu kontinuirano raste.

Komora arhitekata je obavijestila Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske o spremnosti brojnih članova da pomognu svojim stručnim znanjima u ovoj konkretnoj situaciji.

Komora arhitekata je Stožeru uputitila listu svih arhitekata koji će se angažirati s njihovim kontaktima.

Ovo je trenutak kada odgovorno, stručno i humano arhitekti trebaju pružiti svoja znanja, sposobnosti i rad na pomoć ugroženim sugrađanima i državnim institucijama koje organiziraju sve aktivnosti u sanaciji potresa - naglasila je predsjednica HKA, dr.sc. Željka Jurković.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.