Trend

Zlatna boja nikada nije izgledala tako dobro - u kupaonici, boravku...

Danijel Berković/PIXSELL
02.03.2020.
u 06:18

Boja žutog zlata pravi je hit u uređenju interijera, a možemo je pronaći čak i na radijatorima. Raskošno izgleda na slavinama, namještaju, dekorativnim detaljima... Za što god se odlučili, nećete pogriješiti

Možda o zlatnim detaljima i dekoracijama najčešće razmišljate u vrijeme Božića, ali boja zlata nikada nije bila poželjnija u interijerima!

Naravno, ne govorimo o tome da dom “okupate” zlatnom bojom, već da odaberete nekoliko detalja koji će ga u taj čas pretvoriti u raskošan interijer.

Foto: Shutterstock

Da je zlatna apsolutno u trendu, govore i radovi najutjecajnijih dizajnera interijera, a minimalizam koji se provlači uvođenjem zlatnih detalja i dalje je dominantan trend. To i ne čudi s obzirom na to da je upravo detaljima zlatnog sjaja najlakše postići glamurozan izgled prostorije te im tako dodati raskoš i istančanu dozu profinjenosti.

Foto: Shuterstock

Pozlaćene detalje tako danas možete smjestiti u gotovo svaku prostoriju u domu – od kupaonice i hodnika do spavaće sobe i kuhinje. Boja žutog zlata fantastično će izgledati na blagovaoničkom stolu, bilo na tanjurima i čašama ili na priboru za jelo i posudama za posluživanje hrane. Posljednji hit koji jednostavno oduševljava radijatori su u boji zlata, a zahvaljujući tom svom fantastičnom izgledu više ih nije poželjno skrivati iza trosjeda ili zavjesa. Dapače, služe kao dekorativni element u svakoj prostoriji u domu.

Veliki povratak potražnje za zlatom i zlatnim detaljima, statusnim simbolima cijenjenima diljem svijeta, omogućilo je i to što ga je u mnogim interijerima lako kombinirati. Posebice se dobro slažu sa svim tamnim tonovima, gotovo svakom bojom mramora kao i globalno popularnim sivim površinama. Za wow efekt potražite ogledalo s atraktivnim okvirom u boji zlata i smjestite ga, primjerice, u blagovaonicu ili hodnik.

Foto: Vodotehnika

Dnevni boravak i spavaću sobu svakako oplemenite ukrasnim jastučićima i pokrivačima u zlatnoj, a za još bolji dojam birajte namještaj s detaljima zlatne (primjerice zlatnim nogama na stolu ili fotelji). Za minimalistički, ali snažan dojam zlatne boje birajte korisne detalje poput vaze, okvira za fotografije ili nekih drugih ukrasnih detalja. Jasno, za fantastičan dojam zlata u domu ne trebate potrošiti mnogo novca. Važnije je ovakve detalje na pravi i originalan način uklopiti u postojeće uređenje interijera.

Tako ćete lako dodati bogatstvo, prestiž i raskoš u svoje okružje, ali i osvojiti zlatnu medalju za kreativno oplemenjenu svakodnevicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije