Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Život udvoje – kako pomiriti različite želje i stilove u sjajan životni prostor

Nemojte trošiti novac na skupe komade namještaja. Budite kreativni pa preuredite stari namještaj koji već imate ili ga potražite na tavanu svojih roditelja i prijatelja
12. studenoga 2017. u 07:00 0 komentara 378 prikaza
Foto: Thinkstock

Svoju današnju kolumnu odlučila sam napisati za sve parove koji planiraju život udvoje, a pred njima je velik zadatak – uređenje doma. Vrlo čest (ali ne i nerješiv) problem je taj što partneri imaju bitno različite ukuse i pristup uređenju doma.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Problemi nastaju zato što muškarci i žene različito razmišljaju. Stoga nećete moći napraviti baš sve po svom, nego morate biti spremni na kompromis i dobru komunikaciju kako bi i vaša bolja polovica bila sretna i zadovoljna u zajedničkom domu.

Možda već imate iskustva s uređenjem doma ili ste početnik u tome, svejedno za početak bilo bi dobro vidjeti s čime sve raspolažete. Imate li neki namještaj otprije koji bi se dao iskoristiti u novom prostoru?

 | Autor : Thinklstock Foto: Thinklstock

Ako je tako, dobro razmotrite što ćete zadržati od postojećeg namještaja imajući na umu da uz malo truda i dobre volje i stari namještaj možete preurediti da izgleda kao nov.

Tako ćete dobiti zadane temelje na kojima ćete nadograđivati daljnje uređenje, a to vam jednim dijelom određuje i sam stil i izgled budućeg doma.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Kako biste svom partneru što bolje prezentirali svoje zamisli o uređenju, pronađite na internetu ili u časopisima fotografije da bi on lakše razumio što želite, ali isto tako i prezentirao vam svoje zamisli.

To će vam pomoći da postignete kompromisa i steći ćete jasniju sliku kako će izgledati vaš budući zajednički dom. Kad ste jasno precizirali što želite, zajedno krenite u kupnju namještaja, materijala, boja, pločica i svega ostalog.

Vrlo je važno ići zajedno u kupnju jer ćete skupa imati širu i jasniju sliku, ali i donijeti bolje odluke. Iako prostor iz kataloga izgleda privlačno i lijepo, imajte na umu da vi uređujete svoj dom u kojem biste se trebali osjećati toplo, sigurno i ugodno. Stoga su vrlo važni osobni detalji koji će dati konačni pečat vašem domu.

 | Autor : Thinkstcok Foto: Thinkstcok

Te male, ali važne detalje koji izražavaju vašu osobnost možete kupiti ili sami izraditi. Mogu to biti i neke zajedničke uspomene s putovanja, pokloni rodbine i prijatelja i slično. Potrudite se samo da svaka stvar ima svoje mjesto i da se uklopi u cjelokupni vizualni dojam. Ako ste mladi par i “tek stajete na svoje noge”, ne morate sve odjednom urediti.

Za početak važno je osposobiti kuhinju i kupaonicu te najnužnije komade namještaja a to su ormar, krevet, stol i sofa.

Sve ostalo će polako doći na mjesto. Zajedničko uređenje doma neka bude prilika da se još više zbližite i upoznate. Neka to budu trenuci u kojima ćete uživati i koje ćete pamtiti kroz cijeli život.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.