odličan posao

Zavirite u sjajno uređen apartman na Korčuli koji je uredio inženjer radiologije

Foto: Mario Zlokić
1/24
08.09.2024.
u 07:00

Alen Udovičić, inženjer radiologije svoju je ljubav prema uređenju interijera, nakon škole za dizajn pretvorio u dodatni posao. Pogledajte njegov najnoviji projekt, uređenje apartmana na otoku Korčuli. Cilj uređenja bio je prije svega unijeti Korčulu u interijer

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec s nama je rado podijelila novi projekt Alena Udovičića, bivšeg polaznika njezine škole za dizajn interijera. Ovaj mladi inženjer radiologije, zaposlen u jednoj zagrebačkoj bolnici, u dvije je godine završio dva programa - za stilista interijera a zatim i dizajnera interijera. A sve je počelo uređenjem njegova stana u Zagrebu, kojeg je transformirao do neprepoznatljivosti.

Foto: Mario Zlokić

Alenova ideja po upisivanju škole bila je da bi njegov hobi mogao postati nešto više. A postalo je, kako kaže, puno više. Jer, na početku nije imao dojam kakav je doista svijet interijera i kakve su mogućnosti. No, sada je iza njega malo, ali ipak vrijedno iskustvo od preko 10 projekata interijera koje je uredio.

Foto: Mario Zlokić

"Budući polaznici moraju biti spremni da će dobiti sav potreban alat za početak priče a na njima je koliko će ta priča biti lijepa i duga", ističe Alen. Stoga, ako i vi gajite ljubav prema interijerima i razmišljate o novoj karijeri, dođite u petak, 21.6. u školu na Dan otvorenih vrata i saznajte sve što vas zanima.

Foto: Mario Zlokić

Vratimo se na Alenov novi projekt koji se nalazi na Korčuli. Riječ je o velikom apartmanu od 75 kvadrata kojeg su vlasnici namijenili za najam. Alen je izuzetno zadovoljan projektom, no pored toga, sretan je i kako je tekla cijela priča, koja ima i jednu drugu notu osim one poslovne.

Foto: Mario Zlokić

"Klijenti su prekrasna obitelj i dobri ljudi, puni ljubavi i topline koji to pokazuju na svaki mogući način, što je meni osobno bio samo dodatni motiv da ovaj interijer prenese njihovu toplinu i mjesto iz kojeg dolaze", ističe mladi dizajner za kojega je ovaj prostor bio izazovan jer je koncept uređenja trebao prilagoditi postojećim izvodima instalacija.

Foto: Mario Zlokić

U uređenju se vodio idejom da prirodu prekrasnog otoka Korčule unese u interijer. Tako su motivi masline, borova i mora prisutni na svakom koraku, bilo motivima, bilo bojom.

Foto: Mario Zlokić

"Ta inspiracija se i svidjela klijentima iako su na početku dijelom bili suzdržani jer u drugom apartmanu su se držali jednostavnih tonova bijele sive i drveta pa im je bio ovo bio "izlet" u nešto malo drugačije i nepoznato, ali su bili spremni poslušati i krenuti u tu malo drugačiju avanturu. Već na inspiraciji su vidjeli smjer u kojem želim ići tako da su prihvatili sve ideje koje sam im predložio, unatoč tom strahu oko boja u interijeru, hoće li to biti " previše"", otkriva Alen.

Foto: Mario Zlokić

Boje poput zelene, bijele i plave su ono što definira ovaj interijer i povezuje s mediteranskim ugođajem, kao i drvene površine koje se provlače iz prostorije u prostoriju. U apartmanu se pored dnevne zone otvorenog koncepta nalaze i dvije spavaće sobe te dvije kupaonice, od kojih jedna pripada glavnoj spavaćoj sobi.

Foto: Mario Zlokić

Otvorena dnevna zona ugodan je prostor kojim prevladavaju svijetli bež tonovi, uz dodatak zelenih akcenata. Mnogima će za oko zapeti valovite zelene fronte na kuhinjskim ormarićima, a drugi će se zaljubiti u jednostavne, a ipak posebne zidne metro pločice.

Foto: Mario Zlokić

Na kuhinju se nastavlja blagovaonica s velikim drvenim stolom i tapeciranim maslinastim stolicama koje svojom upečatljivom nijansom čine da se ovaj dio prostora odvaja od boravka i kuhinje. S druge strane blagovaonice je dnevni boravak koji ima neutralnu boju sofe i zidnim drvenim panelima.

Foto: Mario Zlokić

Velika dnevna zona cijelom svojom dužinom ima izlaz na balkon i pogled na more, što je veliki adut ovoga apartmana.

"Glavno obilježje glavne spavaće sobe i pripadajuće kupaonice je dominacija plave boje, tj. boja našeg Jadranskog mora koje smo uveli u interijer, te smo na zid spavaće sobe postavili neutralnu tapetu oblaka, tako da ta plava boja okvira dođe što više do izražaja i uklopili na to još zlatne lampe koje su postavljene na zid. U kupaonici smo također postavili plave subway pločice u tuš tako da prate priču mora, dok su u ostatak kupaonice neutralne pločice i na podu pločice u imitaciji drveta uz zlatne detalje sanitarija", opisuje Alen glavnu spavaću sobu s kupaonicom.

Foto: Mario Zlokić

Druga spavaća soba ostaje u sjećanju po motivu masline koji se nalazi na akcentnom zidu iza kreveta. U kombinaciji sa zelenim krevetom bogatog uzglavlja i zlatnim zidnim lampama soba se doima i luksuzno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije