Mala škola uređenja

Zašto je plava boja dobra ideja i koju nijansu odabrati za prostor

Shutterestock
02.08.2020.
u 07:00

Ako ste ljubitelj trendova, odlučite se barem jedan zid u domu obojiti plavom bojom koja je ove sezone na tronu najpoželjnije

Trendovi dolaze i prolaze, kako u modnoj industriji tako i u dizajnu interijera. Postoje i oni neprolazni klasici koji uvijek traju pa slobodno možemo reći da je tako i s bojama. Svatko od nas ima neku svoju boju koju preferira u određenom životnom razdoblju. Nakon određenog vremena na njezino mjesto dolazi neka druga boja i tako to biva.

Foto: Shutterstock

Plava je klasik (to slobodno možemo reći) kada su u pitanju vrhunski uređeni interijeri. To su nedavno potvrdile i vodeće svjetske tvrtke za proizvodnju boja te su predvidjele da će plava boja vladati i u idućim godinama.

Foto: Shutterstock

Popularnost nijanse plave boje blueprint, koja je i apsolutni klasik, nastavit će se dulji niz godina upravo zbog njezine jednostavnosti i umirujućeg efekta. Ta plava nijansa odlično se slaže i s tamnim i sa svijetlim tonovima, a posebno dobro kombinira se s toplim nijansama. Također je odličan izbor u kombinaciji sa svim neutralnim tonovima.

Foto: Shutterstock

Plavu boju možete slobodno primijeniti u bilo kojoj prostoriji u domu, a zbog umirujućeg efekta posebno je poželjna u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. U dnevnom boravku, osim za bojenje zida, blueprint plavu boju možete koristiti i za namještaj. Efektno će izgledati ako plavom naglasite samo jedan zid u prostoriji, koji ćete potom dekorirati bijelim dekorativnim elementima.

Foto: Shutterstock

Nećete pogriješiti ni ako se odlučite sve zidove obojiti u tu plavu nijansu. Pri tome morate paziti da prostorija ima dovoljno dnevnog svjetla i svjetliju podnu oblogu. U suprotnom, interijer bi mogao ispasti previše taman. Znamo da je u trendu bojenje starog drvenog namještaja u nove svježe boje. Jedna od sigurnih opcija mogla bi biti i blueprint plava.

Plava komoda ili regal odlično će se istaknuti na bijelom ili sivo obojenom zidu te stvoriti eleganciju i profinjenost u interijeru.Detalji će upotpuniti željeni vizualni efekt i pridonijeti skladu i eleganciji prostora.

Zavjese, ukrasni jastuci i drugi dekorativni elementi od tekstila od velikog su značaja za postizanje ugodne atmosfere u prostoru. Stoga kada je riječ o plavoj boji u domu, tekstilne elemente možete birati s različitim uzorcima i izvedbama plave nijanse. Važno je samo da su svi međusobno stilski usklađeni. Bez obzira na to u kojem je stilu uređen vaš dom, neprolazna plava boja uvijek će se dobro uklopiti.

Komentara 1

AM
AmyCasarez
13:22 04.12.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti---------------->>www.Cash74.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije