Barbieri's

Zagrebački restoran u kojem je sav namještaj rađen po mjeri

Mario Poje
28.09.2020.
u 16:11

Najveći fokus ove sezone stavljen je upravo na vrhunsku gastronomsku ponudu i osvježen, jesenski jelovnik, kojeg potpisuje novi chef Barbieri'sa – Matija Pavlic

Zagreb se može pohvaliti s nekoliko izvrsnih restorana koji odišu istinskim duhom velikih svjetskih metropola, a među njima je svakako i Barbieri's. Ovaj elegantan fine dining bistro vješto spaja nekoliko različitih komponenata, poput profinjenog uređenja, ležerne atmosfere, lagane bistrološke ponude za ručak i večernjeg, pomalo klupskog štiha, sve podcrtano sjajnom glazbenom podlogom.

Foto: Mario Poje

S obzirom kako jesen sa sobom često donosi nove početke, tako i Barbieri's najavljuje neke novitete. Najveći fokus ove sezone stavljen je upravo na vrhunsku gastronomsku ponudu i osvježen, jesenski jelovnik, kojeg potpisuje novi chef Barbieri'sa – Matija Pavlic.

Foto: Mario Poje

Ovaj mladi i talentirani kuhar može se pohvaliti zaista zavidnim iskustvom. Radio je u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, poput londonskih Ledbury, City Social i Social n5. Nakon povratka iz Engleske, između ostalih, radio je i u cijenjenom dubrovačkom 360. Pred nekoliko tjedana postao je glavni chef u Barbieri'su, donijevši sa sobom dašak sjevernog stila, tzv. nordic style.

Foto: Mario Poje

Interijer je uređen u profinjenom i chic stilu, s raskošnim detaljima u obliku statement luksuznih lampi. Prostorom prevladavaju zagasite boje u toplim tonovima, koje naglašavaju opuštajući intimni ambijent, s kombinacijom svijetlog i tamnog drveta s ružičastim, sivim, zlatnim i crnim nijansama. Sav namještaj u restoranu rađen je po mjeri, a mnogo pažnje posvećeno je rasvjeti.

Foto: Mario Poje

Želja vlasnika bila je stvoriti ugodan večernji ambijent te postići pomalo retro stil 70-ih i 80-ih godina, a u tome su nesumnjivo i uspjeli. Opuštenom bistrološkom pristupu svjedoči i ostakljena kuhinja, koja gostu daje uvid u cijeli proces pripreme jela.

Foto: Mario Poje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije